Kategoriler
İnternet

10 Adımda Google Hesabınızın Güvenliğini Artırma

Google Hesabınızın Güvenliğini Nasıl Artırabilirim?

Google basitlik ve geniş özellik yelpazesiyle kullanıcılarından iyi düzeyde saygı görüyor. Google hesabı sadece hesaptan fazlasını sunmakta ve hayatınızı daha karmaşıklaştıracak ve hayatınızı değiştirecek, yapabileceğiniz birçok ilginç şey var. Bir Google hesabıyla cebinizde çok şeye erişebilirsiniz. Bunlardan birisi herkesin yararlandığı ücretsiz e-posta hizmeti olan Gmail. Gmail’e erişmek istiyorsanız Gmail hesabı olan kullanıcı adıyla birlikte Google hesabına sahip olmanız gerekir. Gmail hesabınız olduğunda Google hesabınız olması gerekmez.

Sponsorlu Bağlantılar

Blogunuzu veya web sitenizi kullanarak çevrimiçi olarak kendinizi ifade etmek isterseniz ihtiyacınız olan tek şey çevrimiçi platformdur. Kendi blogunuzu blogger hesabınızla oluşturabilirsiniz. Ancak yine de Google hesabınız varsa bunu yapabilirsiniz. Dolayısıyla Google hesabı e-postalardan, çevrimiçi ödeme ayrıntılarına, tarama geçmişinden arkadaş grubuna kadar her türlü veriye ev sahipliği yapmaktadır. Daha önce herhangi bir Google ürününü kullandıysanız halihazırda bir Google hesabınız var demektir.

Google internet üzerinden birden fazla ürün ve hizmette aynı hesaba sahip olmanızı sağlar. Google hesabınızı korumak çok önemlidir ve Google hesap güvenliğini çok ciddiye alır ve bu nedenle korunmanın çeşitli yollarını sunar. Çevrimiçi olduğunuzda kendinizi üçüncü taraf yazılımlardan ve bilgisayar korsanlarından korumanız çok önemlidir. Google, sizinle herhangi bir ücret ödemeyerek uzlaşmak istemediğiniz çok sayıda bilgiyi tutar. Hesabınızı korumak için çevrimiçi hesap güvenliğinizi olası her türlü saldırı girişimi, tehdit veya şemadan güçlendirebilmek için bazı teknik ve teknik olmayan ipuçları bilmeniz gerekir.

Google Hesap Güvenliği’ni Artırmak için 10 Adım

1 – Virüs ve Kötü Amaçlı Yazılımları Denetleme

Google Güvenlik Araçları, kişisel verilerinizin güvenliğini ve gizliliğini yönetmek için tasarlanmıştır. Gmail, Google Chrome, YouTube ve diğer Google ürünlerinde güvende kalın. Bilgisayarınızı herhangi bir güvenilir anti-virüs yazılımı ile tarayın; şüpheli program veya uygulama algılanırsa derhal kaldırın. Virüsten koruma yazılımınızı güncellemeyi unutmayın.

2 – Hesap Güvenliği Kontrolü

Hesap güvenliği denetimi Google hesabınızın güvenliğini kontrol etmek için yapılır. Buna herhangi bir hatalı erişim gerçekleşirse hesabınızı geri almak için girdiğiniz her önemli şeyin kurtarılması da dahildir. Daha iyi çevrimiçi güvenlik sağlar. Google Hesabınıza giriş yapın, Hesabım sayfasına gidin ve hesap güvenliğinizi gözden geçirmek için Güvenlik kontrol bölümüne gidin.

Sponsorlu Bağlantılar

3 – Parolanızı Koruyun

Şifreniz tüm kişisel verilerinizi, işletme bilgilerinizi ve finansal bilgilerinizi kaydetmenin tek yoludur. Bu nedenle güvenilir web sitenize şifrenizi girdiğinizden emin olun. Her zaman accounts.google.com/Login veya mail.google.com adresine gidin. Güçlü bir şifre koymayı unutmayın. Kolay şifreler, bilgisayar korsanlarının kullanıcılarının şifreleri kırmak için geliştirdikleri ileri teknolojiler yoluyla saldırıya maruz kalma eğilimindedir.

4 – 2 Adımlı Doğrulama

Google’ın 2 adımlı doğrulaması hesabınızı kişisel verilerinize erişmek için üçüncü taraflar ve bilgisayar korsanlarından korumak için fazladan bir güvenlik sağlar. Başka bir kod eklemenizi isteyeceğiniz ikinci ekrana geçmek için şifrenizi göndermeniz gereken basit ama güçlü bir konsept. 2 adımlı doğrulamayı yalnızca 5 dakika içinde kurabilirsiniz. Bunun için, cep telefonunuzu yanınıza almalısınız ve bilgisayarı güvenilen bilgisayar olarak kaydetmedikçe, hesabınıza girmek için her seferinde cep telefonunuza ihtiyacınız vardır. Birinci telefon numarasını kaybetmiş olmanız durumunda, 2 adımlı doğrulama ile yedek bir telefon numarası ve yazdırılabilir yedek kodlar oluşturabilirsiniz. Google, Google hesabınıza erişebilmeniz için yedek telefon numarasını kullanacaktır. Doğrulama kodunu talep edemeyen Google uygulamaları için kimsenin size ihanet etmemesi için bir uygulamaya özel şifre oluşturabilirsiniz.

5 – Hesap Kurtarma Seçeneklerini Güncelleme

Cep telefonu numaralarınızı her zaman güncel tutun. Çünkü Google, güvenlik kodunu ona göre gönderir. Dolayısıyla herhangi bir bilgisayar korsanının Google hesabını alması durumunda cep telefonunuz yoksa hesaba erişebilirler. Google onu kimliğiniz olarak kullanıyor.

6 – Başka Sitede Başka Google Hesap Şifresini Kullanmayın

Google hesap şifreniz sizindir ve hiçbir ücret ve taviz vermemelisiniz. Hesabınızın oluşturulduğunu düşünüyorsanız hemen şifrenizi sıfırlayın. Şifrenizi herhangi bir harici web sitesinde bulunan herhangi bir yere girmeyin. Çünkü hesabınız tehlikeye atılabilir. Google hesap şifrenizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Hesabım’da oturum açıp Oturum Aç ve Güvenlik’i seçmeniz yeterlidir. Google’da oturum açmayı seçin ve Şifre’yi seçin. Yeni parolayı girin ve Parolayı Değiştir’i seçin.

7 – Bir Kurtarma E-Posta Adresine Sahip Olun

Google,şifrenizi unuttuysanız veya hesabınız saldırıya uğramış ise kesinlikle kurtarma e-posta adresini kullanır. Bu nedenle şifrenizi kurtarmanın bir yolunu bulursunuz. Google’ın önemli güvenlik bilgilerini göndermek için kullanabilmesi için ikinci e-posta adresinizin güncel olmasına dikkat edin.

Sponsorlu Bağlantılar

8 – Yetkisiz Erişimi İptal Et

Bilgisayar korsanlarının Gmail’inize nasıl eriştiklerini hiç fark ettin mi? Sadece Facebook’u ve eğlenmek için kullandığınız komik uygulamalarını düşünün. Facebook’daki uygulamalar izin istemekte ve Google Hesabınıza erişim isteğinde bulunma izni vermiştiniz. Dolayısıyla güvenliğinizi artırmanın tek yolu Google hesabınızla ne izin verdiğinizi bilmelisiniz. Google Hesabınıza gidin, Gizlilik ve Güvenlik altında Hesap iznine gidin. Bu, hesabınıza bağlı olan uygulamanın tüm bilgilerini size verecektir. Bunlar, Google Hesabınıza erişmek için izin verdiğiniz üçüncü taraf web sitesi ve uygulamalar.

9 – Gmail’in Spam Klasöründen Uzak Durun

Gmail iletişim kurmak, doküman göndermek ve almak için çok önemli bir iletişim yolu. Her gün kullanıyorsunuz. Hiç spam klasörünü fark ettiniz mi? Google e-postaları filtreleyerek işini iyi yapıyor. Bu nedenle, kapsamlı postaları görmezden gelmeyi öğrenin, çoğunlukla kötü niyetli veya kimlik avı e-postalarıdır. “Şansınızı kaybettiniz ya da şanslı ziyaretçi olduğunuzu” söyleyen herhangi bir posta aldınız mı? Bu tür e-postalardaki bağlantıları hiçbir zaman tıklamayın.

10 – HTTPS Güvenliğini Etkinleştirme

HTTP ve HTTPS arasındaki farkı bilmeniz daha iyi ve neden? HTTP, Köprü Metni Aktarım Protokolü’nü, S ise Güvenliği belirtir. Gmail’e herhangi bir yerden erişmeniz gerekebilir. Bu genel kablosuz veya şifrelenmemiş ağlar olabilir. Tarayıcı bağlantısı altında Gmail ayarına gidin ve HTTPS’yi etkinleştirin. Bu önemlidir, aksi takdirde bilgisayar korsanları saldırıya geçebilir veya Gmail hesabına giden yolu oluşturabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com