Kategoriler
Galeri

Kompakt Bir Spor Otomobil – BMW i8

BMW’den Bir İlk

Lüks araç denince akla gelen otomobil markalarından birisi de Alman otomobil üreticisi BMW’dir. BMW, ürettiği BMW i8 model aracı oldukça dikkat çekici. Çünkü kompakt bir otomobilde olan düşük enerji tüketimini üretmiş olduğu BMW i8 spor otomobile uyguladı ve başarılı oldu. Bu bir devrim sayılır.

Düşük Tüketimli Spor Otomobil

Kompakt bir otomobilin tüketim ve emisyon değerlerine sahip ilk spor otomobil olan BMW i8, ait olduğu sınıf için adeta devrim niteliğinde. Bu Plug-in hibrid otomobil, elektrik motoru ve yanmalı motorun kusursuz senkronizasyonu ile birlikte gerek tasarımı gerekse teknoloji yapı taşlarıyla baş döndürücü.

Sponsorlu Bağlantılar

BMW i8-1

BMW i8’deki elektrik motorunun ürettiği tork, otomobil harekete geçtiği andan itibaren en yüksek verimlilikle kullanılırken yüksek gerilimli bataryanın çalışma anındaki hızla yükselecek sıcaklığı ise hem performans hem de kullanım ömrü açısından kritik önem taşıyan yenilikçi soğutma teknolojisi sayesinde minimum düzeyde tutuluyor. Ayrıca akıllı enerji yönetim sistemi, minimum tüketimle maksimum performans elde etmek hedefiyle, elektrik motoru ve yüksek gerilimli batarya arasındaki optimum etkileşimi koordine ediyor. BMW i8’de merkez konsol sürücüye dönük ve iki büyük ekrana sahip dijital gösterge panelinde yer alan tüm gösterge ve işaretlerin kullanımı da son derece kolay. Spor otomobil standartlarını yüksek kaliteli bir iç tasarımla zenginleştiren BMW i8’de navigasyon, akıllı telefonlarla uyumluluk gibi teknoloji özellikleri de dikkat çekici.

BMW i8 Özellikleri

BMW i8, standart şarj kablosuyla, standart bir elektrik prizi aracılığıyla 2,5 saat içerisinde hızlı ve kolay bir şekilde %80 oranında şarj edilebiliyor. BMW i8’in özel spor otomobil görünümü göz alıcı kapılarından başlayarak kendini göstermeyi başarıyor. Yukarı doğru açılan çarpıcı makas kapılar, aerodinamik gövdenin yumuşak çizgileriyle kaynaşarak görsel bir zenginlik sağlıyor.

BMW i8 Performans Özellikleri

  • km/sa olarak yalnızca elektrik gücüyle azami hız: 120
  • km/sa olarak azami hız: 250
  • Saniye olarak yalnızca elektrik gücüyle 0-60km/sa arasında hızlanma: 4.5
  • Saniye olarak 0-100km/sa arasında hızlanma: 4.4
  • Saniye olarak 80-120km/sa arasındaki esneklik (4. viteste): 4.0
  • Saniye olarak 80-120km/sa arasındaki esneklik (5. viteste): 4.5

BMW i8 Resimleri

BMW i8-5 BMW i8-4 BMW i8-3 BMW i8-2 BMW i8-1

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com