Kategoriler
Oyun Özel

2012 Yılında Çıkacak En İyi 20 Oyun

2012 Oyun Yılı Olacak

2012 yılı bilgisayar oyuncuları yada genel olarak oyun severler için oldukça önemli bir yıl olacak. Çünkü bu yıl içinde birçok oyunun yeni sürümü yada ilk sürümleri çıkacak. Anlayacağınız oldukça hareketli günler yaşayacağız.(yeni çıkacak oyunları kast ediyorum az çok bende iyi bir oyuncu sayılım 😀 ) Çok mütevazilik içeren bu açıklamalardan sonra birkaç oyun tanıtalım.

Sponsorlu Bağlantılar

1.Tomb Raider

Esmer kahramanımız Lara Croft, “Tomb Raider” ile ekranlara geri dönüyor. Final Fantasy ve Indiana Jones’dan öğelere sahip olan oyunun ilk tanıtım videosu “Turning Point”, oldukça iddialı geleceğini gösteriyor.

Çıkış tarihi: 2012

2.Far Cry 3

Unutulmaz bir FPS olan ilk Far Cry, hikayesiyle bir ödülü hak etmiyor olabilir, ancak her anınızı heyecanla ve aksiyonla doldurmayı başarıyordu. Far Cry 2 ise hayranlarını adeta korkutmuştu. Far Cry’ın son sürümü Far Cry 3 ise sizi Büyük Okyanusda sürükleyici maceralara atıyor.

Çıkış tarihi: 6 Eylül 2012

3.Metro – Last Night

THQ, Metro 2033 ile sürpriz bir başarı yakalamıştı. 3 boyutlu shooter, Metro 2033 adındaki romanı temel alıyordu.Metro: Last Night, söylentilerin tersine “Metro 2034″ü temel almıyor. Heyecan ve aksiyon dolu sahnelere sahip, grafikleriyle göz dolduran bir shooter bekleyebilirsiniz.

Çıkış tarihi: 2012

4.BioShock Infinite

BioShock Infinite, önceki BioShock oyunlarının devamı niteliğinde olmayacak ve farklı bir zaman aralığında geçecek. Ancak oynanış ve konsept olarak benzerlikler taşıyacak. Oyunda dedektif Booker DeWitt’i yönetecek ve çocukluğundan beri Kolombiya’da hapis kalan genç Elizabeth’i kurtarmaya çalışacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Çıkış tarihi: 2012.

5.Max Payne 3

10 sene önce “bullet time” modu ile bizi iskemlemize bağlayan oyunun üçüncüsü, tanıtım videosuna bakarak konuşursak muhteşem olacak. Max Payne 3’de ana karakterimiz olan Max, Sao Paulo’da özel bir güvenlik servisi için çalışıyor olacak. İşlerin kontrolden çıkması ise Max’i tek bir yola götürecek: İntikam.

Çıkış tarihi: 1 Haziran 2012.

6.Assassin’s Creed 3

Serinin en kapsamlı oyunu olacak olan Assasin’s Creed 3’ün büyük bölümünün Amerikan Devrimi’ni konu alacağı düşünülüyor.

Çıkış tarihi: Ekim 2012.

7.Mass Effect 3

Mass Effect’in ilk iki oyunu, türün kilometre taşları halini almıştı. Mass Effect 3’ün de bu ünvanı koruyabilecek seviyede olduğu düşünülüyor. İkinci oyunun kaldığı yerden devam edecek olan Mass Effect 3’ü, Mass Effect 2’de verdiğiniz kararlar oldukça etkileyecek.

Çıkış tarihi: 8 Mart 2012.

8.Risen 2

Oyunun hikayesi Risen’in orijinal sürümü ile uyumlu olarak devam edecek. Birkaç adaya bölünen oyunun nasıl olacağını Nisan 2012’de hep beraber göreceğiz.

Çıkış tarihi: 27 Nisan 2012

9.Silent Hill – Downpour 

Silent Hill – Downpour, sizi serinin köklerine döndürerek korkulu anlar yaşatacak. Karakteriniz Murphy Pendleton’u yönetirken onun korkuları, kâbuslarıyla boğuşacak, içindeki canavarlar ile mücadele edeceksiniz. Oyunun ilk kez ana göreve ek olarak yan görevler sunacağı biliniyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Çıkış tarihi: 15 Mart 2012

10.Counter-Strike – Global Offensive 

Yeni bir Counter-Strike’a ihtiyacımız var mı? Valve’a göre cevap evet. Konsollarla da uyumlu olacak oyun, 2012’nin ilkbahar aylarında piyasaya sürülecek.Yeni Counter-Strike, yeni haritalar, karakterler ve silahlar, oyun modları ile gelecek. Oyunun çekirdeği çok fazla değişmeyecek ve birçok oynanabilirlik öğesi korunacak.

Çıkış tarihi: İlkbahar 2012.

11.Prototype 2 

2009’un sürpriz oyunlarından Prototype, aşırı ve abartılı bir şiddet içermesiyle dikkat çekiyordu. İkincisinin de bundan kalır bir yanının olmayacağını düşünüyoruz.

Çıkış tarihi: 24 Nisan 2012

12.The Last Guardian 

Sony’nin Japon Studio bölümünün küçük bir parçası olan Team ICO, standartlara pek uymayan bu sıradışı oyunla tanınıyor. The Last Guardian ise Team ICO’nun bir sonraki ve muhtemelen sonuncu projesi olacak.Oyun, dev bir mitolojik yaratıkla tanışan küçük bir çocuğu konu alıyor. İkisi de gelecekte birbirlerini koruyorlar ve yardım ediyorlar. Oyun hakkında çok fazla şey bilinmese de bulmacaların ağırlıklı olacağı tahmin ediliyor.

Çıkış tarihi: 2012’de çıkması bekleniyor.

13.Microsoft Flight 

Farklı zorluk seviyeleri sayesinde, yeni başlayanlardan eğitimli pilotlara oyunu herkes oynayabiliyor. Microsoft Flight’ta ücretsiz oyun modelini benimseyen Microsoft, oyunu ücretsiz olarak indirmeye sunuyor ve Hawaii adası üzerinde uçmanıza izin veriyor. Windows Live’a oturum açarak ek içerik indirmeniz, bu da yetmiyorsa ücret karşılığı ek içerik satın almanız mümkün oluyor.

Çıkış tarihi:  2012

14.XCOM 

2012’de XCOM’un iki bölümü yayınlanacak ve bunlardan bir tanesi, aslında bir FPS. Özel ajan William Carter’ı yönetecek olan oyuncu, dünyayı ister birinci kişi gözünden, isterse “savaş manzarası” modu ile görebilecek. Bu mod, takıma tatkik komutlar vermeye yarayacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Çıkış tarihi: 2012

15.Halo 4 

Halo 4’ün daha karmaşık oyun mekaniklerine sahip olacağı, böylece etrafta dolaşarak keşifte bulunmaya daha çok odaklanacağı söyleniyor. Master Chief’in nasıl bir geri dönüş yapacağını merakla bekliyoruz.

Çıkış tarihi: Yaz 2012.

16.Borderlands 2 

Diğer bir sürpriz oyun olan Borderlans, Eylül ayında yeni sürümüyle karşımıza çıkacak. Oyundaki co-op modu 4 kişiyi destekleyecek, neredeyse sınırsız sayıda silah, araç ve fazlası Borderlands 2’de olacak.

Borderlands 2 yepyeni karakterlerle ve yeni bir yetenek yelpazesiyle gelecek. 2K Games ve Gearbox Software, birinci oyuna göre çok daha sürükleyici bir hikayenin sözünü veriyorlar.

Çıkış tarihi: 21 Eylül 2012.

17.Guild Wars 2 

Aylık ücret gerektirmeyen MMO oyunu Guild Wars 2, 2012’de ortaya çıkacak. Oyunu satın aldığınızda kısıtlama olmadan NCsoft sunucularında oynayabileceksiniz. Guild Wars 2’nin PvP’ye odaklanacağı biliniyor; ancak PvE için de içerik sunması bekleniyor.

Çıkış tarihi: 2012

18.Hitman – Absolution 

Önceki Hitman’lere göre daha kişisel ve duygusal olacağı söylenen oyun, “Insticts” (“İçgüdüler”) adındaki bir yeni yetenekle gelecek. Glacier 2 motoru ise Hitman – Absolution’u daha önce hiç olmadığı kadar gerçekçi grafiklere kavuşturacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Çıkış tarihi: 2012.

19.GTA V 

Rockstar’ın başarılı oyun serisi Grand Theft Auto, GTA V ile tüm ihtişamıyla tekrar karşımıza dikilecek. Rockstar, oyun hakkında çok fazla detay vermiyor, ancak kısa tanıtım videosunu seyrettiğinizde sizi etkisi altında bırakmayı başarıyor.

Çıkış tarihi: 2012.

20.Diablo 3 

Deneme şansını bulduğumuz Beta sürümüne bakarak şunu söyleyebiliriz ki, Diablo 3 hayranlarının beklentisini tam olarak karşılayacak. Görsel olarak geliştirilen ve yetenek sistemi yenilenen oyunu sabırsızlıkla bekliyoruz.

Çıkış tarihi: 15 Mart

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com