Kategoriler
Donanım

2013 Yılında Çıkacak Teknoloji Ürünleri

2013’de neler gelecek?

2012 yılında karşımıza onlarca yeni ürün çıktı.Bu yeni ürünler arasında en çok dikkat çeken ve en büyük gelişimi gösterenler ise hiç şüphesiz mobil ürünler oldu. Özellikle akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar en büyük gelişmeyi gösterdiler. Bunun dışında oyun konsollarından ve Windows 8’den de bahsedebiliriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Peki 2013 yılında bizleri neler bekliyor? 2013 yılında hangi teknolojik ürünler gelecek, hangi cihazlarla karşılaşacağız ve hangi teknolojiler ile tanışacağız? Gelin şimdi 2013 yılında gelecek olan en önemli teknolojilere göz atalım;

1. Microsoft ürünleri

Microsoft’a bir servere malolan Bing, hala ikinci, Windows Phone henüz istediği yerde değil ve BlackBerry’nin bile gerisinde. Facebook ise Windows RT‘ye bir uygulama geliştirecek kadar önem vermiyor. 2013’de Windows RT, Surface, Bing ve Windows Phone’u nasıl bir gelecek beklediğini göreceğiz.

2. Apple’ın yeni mobil cihazları

Maps’de gelen sorunlar, iOS başkanı Scott Forstall’ın işinden olmasıyla sonuçlandı. Yazılım vedonanım alanında söz sahibi artı Jonathan Ive ve iOS 7, OS X 10.9, iPhone 6, iPad mini 2, iPad mini 5 ve belki de Apple TV ondan çok şey bekliyor olacak.

3. Ücretsiz mesajlaşma dönemi

Birçok ülkede gönderilen SMS sayısı düşmeye başladı. Kullanıcılar SMS yerine WhatsApp, iMessage, Skype ve Facebook gibi sistemlerden faydalanıyorlar. 2013, WhatsApp için önemli bir sene olabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

4. Akış hizmetleri gelişiyor

Netflix, Spotify, Xbox Music ve çok daha fazlası, disklere kıyasla çok daha uygun fiyatlı içerikler sunuyorlar. 2013’ün akış hizmetlerinin daha da önem kazanacağı bir yıl olacağını düşünüyoruz.

5. RIM’den BlackBerry 10 hamlesi

Pazar payı tüketici ve iş sektöründe çakılırcasına düşmeye devam eden RIM, birkaç kez ertelenen BlackBerry 10 OS‘luyeni cepleriyle yeniden doğabilir. Ancak kullanıcıları Android ve iOS’dan soğutması gereken RIM’in işi pek kolayolmayacak.

6. Xbox 720 ve PlayStation 4 geliyor

Wii U satışa sunuldu bile. Xbox 720 ve PlayStation 4 ise muhtemelen 2013’de çıkacaklar. Konsollar artık sadece oyun değil, bir müzik dinleme, film izleme ve internette dolaşma aleti haline geldiler. Ancak tabletler ve akıllı cepler, onlara önemli bir rakip haline gelmiş durumdalar. Bu sene, belki de oyun konsollarının son senesi olabilir.

7. Yeni üreticiler çıkacak

Nexus 7, 4 ve 10, Amazon Kindle Fire, Surface gibi cihazlarla 2012’de tanışmıştık. Bu trend, 2013’te de devam edecek. Amazon ve Facebook bir telefon üzerinde çalışıyor olabilir, Microsoftise 2013’de yeni bir Surface yanında bir cep telefonu da piyasaya sürebilir.

8. Çin’den geriye dönüş

Her ne kadar tutmasa da Nexus Q ve Apple’ın son iMac’leri Çin’de değil ABD’de bir araya getirilmişti. 2013’de denizaşırı sağlayacılarla anlaşmak yerine ürünlerin ABD’de üretilmesi, birtrend haline gelebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

9. Her şey birbirine bağlanacak

Temel ağ bileşenlerinin küçülmesi ve maliyetinin düşmesi, onların yaygın hale gelmesi demek. Bu ise termostatlardan fitness sayaçlarına, kapı kilitlerinden ampüllere her şeyin router’ınızla bağlanabileceği anlamına geliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com