Kategoriler
Oyun

2016’da En Çok Para Kazandıran Oyunlar

2016 Yılında Oyun Sektörü

2016 yılını geride bırakmaya hazırlanırken bir istatistik açıklaması da oyun sektöründen geldi. Superdata Research isimli araştırma şirketi oyun sektörünün pazar paylarını içeren istatistiği açıkladı. Bu açıklamaya göre oyun sektörü 2016 yılında tam 91 milyar dolarlık bir pazar payı oluşturmuş ve bu pazar payının neredeyse yarısını mobil oyunlar oluşturmakta. Mobil oyunların 2016 yılın pazar payı tam 40.6 milyar dolar.

Sponsorlu Bağlantılar

Geriye kalan pazar payının 35.8 milyar dolarını PC oyunları oluşturmakta. Konsol platformları ise bu pazar payında 6.6 milyar dolarlık bir katkı yapmış. Diğer yandan oyun videoları ve yayınları ise 4.4 milyar dolarlık bir pazar payı oluşturmuş.

2016 Yılında En Çok Para Kazandıran Oyunlar

Bu alanda Free 2 Play türü yani online olarak ücretsiz oynanan oyunlar oluşturmakta. Bu alanda ise 1.7 milyar dolar ile League of Legends ilk sırada. Bu oyunu takip eden diğer oyunlar ise Dungeon Fighter Challenge, Crossfire, World of Tanks ve DOTA 2.

Ücretli olarak oynanan oyunların başında ise 586 milyon dolar ile Overwatch oyunu. Bu oyunu Counter Strike Global Offensive, Guild Wars 2, Minecraft ve Fallout 4 oyunları takip ediyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com