Kategoriler
Yazılım

2017 İlk Çeyreği Mobil İşletim Sistemi Kullanım Oranları

Windows Phone Düşmeye Devam Ediyor

Geçen hafta Microsoft, Windows Phone 8.1 için desteklemeyi sona erdirdi. Şimdi, IDC’nin üç aylık akıllı telefon izleyicisine göre Windows Phone, 2017 yılının birinci çeyreğinde %0.1 pazar payına sahip oldu. Telefon şirketleri, 2017 yılının ilk çeyreğinde toplam 344.3 milyon akıllı telefonu dünya çapında sevk etti. Dünya çapındaki akıllı telefon sevkiyatları, bir önceki yıla göre %3,4 artarak, IDC’nin %3,6’lık önceki büyüme tahmininin biraz altında gerçekleşti.

Sponsorlu Bağlantılar

Android Lider, iOS 2. Sırada

Android, işletim sistemi piyasasına liderlik ediyor ve 2017 yılının ilk çeyreğinde %85 paya sahipken, Apple %14.7 ile ikinci sırada yer aldı. Araştırma, oldukça çekici bir üst düzey Android ürününe rağmen ortalama Android satış fiyatlarının (ASP’ler) düşüş gösterdiğini ve 1.5 milyar Android telefonun, 2017 yılının birinci çeyreğine ait 220 doların altındaki 198 dolarlık toplu ASP ile 2021’de sevk edilmesinin beklendiğini söyledi.

IDC raporunda şunlar kaydedildi;

“Yeni donanım ortaklarının, geliştirici desteğinin ve platform için genel bir hedefteki eksiklik, hemen bir iyileşme belirtisi göstermediği için Windows Phone gönderileri düşmeye devam ediyor. IDC, 2017 hacimlerinin % 80.9’luk bir düşüşle sadece 1.1 milyona ulaşmasını bekliyor. Microsoft, akıllı telefonlar için herhangi bir “Yüzey” tarzı hamleye tam taahhütte bulunmamıştır. Dolayısıyla platformu kucaklayacak yeni satıcılar bulmalıdır. Bu nedenle de önümüzdeki yıllarda ciddi bir dönüş umudu bırakmıyor.”

Sponsorlu Bağlantılar

“2017 İlk Çeyreği Mobil İşletim Sistemi Kullanım Oranları” için 2 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com