Kategoriler
Donanım

349 Dolara Akıllı Hoparlör: Apple HomePod Tanıtıldı

HomePod: Akıllı ve Kablosuz Hoparlör

Amazon, Echo isimli cihazı ile başladı. Google Home teknolojisi ile bunu izledi. Ve şimdi ise sıra Apple’da. Elbette akıllı, kablosuz hoparlörlerin çeşitliliğinden bahsediyoruz. Sesle kontrol edilebilen, bağlamı anlayan ve tekrar yanıt verebilen cihazlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Apple, WWDC 2017 etkinliğinde garip isimli ve sıradışı görünümlü HomePod cihazını tanıttı. Apple’ın iPod, EarPods ve AirPod’ları ile birlikte isimlendirme kuralları şaşırtıcı değil, hepsi de benzer şekilde gidiyor. Hem Amazon’un Echo hem de Google Home ile ortak noktaları var. Bunlar sese yanıt veriyorlar. Yani hatırlatma kurma, hava durumu güncellemelerini iletme ve işe gidip gelme saatlerini bildirme gibi. Kablosuz müzik çalıyor ve akıllı ev cihazlarını kontrol etmek için kullanılabiliyorlar.

Evdeki Asistanınız

Bununla birlikte, Sonos ve diğerleri gibi yüksek performanslı kablosuz hoparlörler için uygun değildir. Yeni HomePod ile, Apple sözü edilen akıllı hoparlörlerin tüm özelliklerini sunmaya ve yüksek performanslı kablosuz hoparlörlerin ses özelliklerini ona eklemeye çalışıyor. Tümü 7 inç boyunda olan Apple HomePod, altı mikrofonlu bir dizi ile geliyor ve “hey Siri” sihirli kelimelerini duyunca harekete geçiyor.

HomePod ayrıca mesaj gönderebilir, bir dili diğerine çevirebilir, hava durumu ve stok durumu sağlayabilir, haberleri ve spor güncellemelerini aktarabilir, size trafik bilgileri verebilir ve yakınlardaki ve diğer şeyleri bildirebilir. Işıklar, tonlar gibi şeylerde dahil olmak üzere HomeKit özellikli akıllı ev cihazlarını kontrol etmeye de yardımcı olabilir.

HomePod kalbinde müzikle ve özünde Apple aboneliği ile tasarlandı. A8 yongası içeride oturur ve tüm yenilikleri yönlendirir. İçinde A8 yongası var ve tüm yenilikleri yönlendiriyor. Cihaz, en sevdiğiniz parçaları ve sanatçıları sunmanıza yardımcı olmak ve yenilerini keşfetmek için kişisel müzik tercihlerinizi takip ediyor. Oda algılama teknolojisi HomePod’un odadaki konuma göre ses çıkışını ayarlamasına yardımcı oluyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayrıca gerçek zamanlı yazılım modellemesi yardımıyla bas dağıtımını yöneten yukarı doğru bakan bir woofer’ın yanı sıra her biri kendi amplifikatörü bulunan yedi adet ışın oluşturucu tweeter sayesinde Apple, bozulmamış ses kalitesini vaat ediyor.

HomePod Satış Tarihi ve Fiyatı

Eğer ilgileniyorsanız, Apple HomePod bu yıl aralık ayından itibaren beyaz ve uzay grisi renklerinde satışa sunulacak. 349 Dolar fiyatla ilk olarak ABD, İngiltere ve Avustralya’da, ardından diğer ülkelerde satışa çıkacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com