Kategoriler
Özel Teknoloji

4.5G Nedir? 4.5G Ne Zaman Gelecek? 4.5G Hızı Ne Kadar Olacak?

4.5G Nedir?

Gelişmiş ülkelerde şuanda kullanılan en son teknoloji 4G teknolojisidir. Ülkemizde de 4G teknolojisinin çalışmaları yapılmakta. Ama bu çalışmalar devam ederken bir anda 5G teknolojisinden söz edilmesi herkesi şaşırtmıştı. Tabi bu durum çok zor idi. Mevcut alt yapı çalışmaları buna elverişli değildi. Dolayısıyla 5G’ye geçiş olamayacaktı, 4G ise bir anda geri planda kaldı. Ülkemizdeki yetkililer mobil hızını artıracak bu teknolojiye 4.5G ismini verdiler. 4.5G ismi dünyanın hiçbir yerinde kullanılmamakta. Sadece ülkemizde kullanılmaktadır. Peki neden 4.5G?

Sponsorlu Bağlantılar

Akıllı telefon ve tablet parçaları üreten ünlü Qualcomm şirketi LTE Advanced teknolojisi parçalarını üretti ve kullanıma sundu. Şuanda birçok akıllı telefon ve tablette bu teknoloji mevcut. Bu teknolojiye bazı akıllı telefon ve tablet üreticileri 4.5G derken bazıları ise 4.25G demeyi tercih etti. Ama gelişmiş ülkelerde bu isim yüksek hızlı 4G teknolojisi.

4.5G Uyumlu Telefonlar ve Tabletler

4.5G Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek?

Dün ve bugün yapılan ihalelerde NetGSM, Turkcell, Avea ve Vodafone farklı frekanslarda farklı paketleri aldılar. Bu ihaleden gelecek toplam para ise 2 milyar Euro’nun üzerinde. Yapılan planlamada 4.5G’ye 1 Nisan 2016 tarihinde geçilecek. Ayrıca ihale kuralları gereği ihaleyi kazanan operatörler 2024 yılına kadar Türkiye’nin %95’ini 4.5G kapsamına almak zorundalar.

4.5G Teknolojisinin Hızı Kaç Mbps?

4.5G nedir 4.5G hızı ne kadar

Şuanda mevcut kullanılan internet hızı 28 Mbps hızında. Bu bile birçok insan için inanılmaz bir hız ama 4.5G devreye girdiğinde eski çağlarda yaşamışız gibi hissedebiliriz. Çünkü yapılan deneyler sonucunda 4.5G’nin hızı 300 Mbps olarak belirlendi. Hatta bazı özel deneylerde 450 Mbps hızına erişildi. Bu ise muazzam bir hız.

5G’nin Hızı Ne Kadar?

Yakın zamanda sözü edilen ve gelişmiş ülkelerde alt yapı çalışmalar başlanan 5G teknolojisi ise çok daha muazzam vaatler veriyor. Eğer 5G teknolojisine geçilirse kullandığımız internetin hızı 1000 Mbps (1 Gbps) hızına ulaşacak. Bu şu demek oluyor. İnternetten saniyede ortalama 1.3 GB hızında veri indirebileceksiniz. Yani 8 GB boyutundaki HD bir filmi 6 saniyede indirebileceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com