Kategoriler
Özel Yazılım

Adobe 2020 Yılın Kadar Flash’ı Öldürecek

Adobe Flash’ın Ölüm Tarihi: 2020

Adobe, 2020 yılının sonunda Flash desteğini durdurmaya yönelik yol haritasını duyurdu. Bu aslında Google Chrome, Mozilla Firefox, Facebook, Apple v.b. varsayılan olarak HTML5’e geçmeye başlamış olması nedeniyle şaşırtıcı değil. Ayrıca Adobe, web geliştiricilerinin mevcut tüm Flash içeriğini açık standartlara geçirmelerini teşvik ettiğini ve çoğu tarayıcı sağlayıcıları eklentiler tarafından sağlanan yetenekleri tarayıcılara ve kullanımdan kaldırılan eklentilere doğrudan entegre ettiğini söyledi. Adobe geçiş için Apple, Facebook, Google, Microsoft ve Mozilla ile birlikte çalışıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Mozilla Firefox

Gelecek ay başlayarak kullanıcılar, hangi web sitelerinin Flash eklentisini çalıştırabileceğini seçecek. Flash, 2019’daki çoğu kullanıcı için varsayılan olarak devre dışı bırakılacaktır ve yalnızca Firefox Genişletilmiş Destek Sürümünü (ESR) çalıştıran kullanıcılar 2020’nin sonuna kadar Flash’ı kullanmaya devam edebilecektir. Kullanıcıyı korumak için Güvenlik, Adobe güvenlik yamaları tarafından artık Flash tarafından desteklenmediği zaman, hiçbir Firefox sürümü eklentiyi yüklemeyecektir.

Google Chrome

Önümüzdeki dönemde Flash’ı daha fazla durumda çalıştırma iznini isteyerek ve sonuçta varsayılan olarak devre dışı bırakarak, önümüzdeki birkaç yıl içinde Flash’ı aşamalı olarak devre dışı bırakmaya devam edecektir. Google, 2020 yılının sonlarına doğru Flash’ı tamamen Chrome’dan kaldıracak.

Microsoft Windows

Microsoft Edge ve Internet Explorer’dan 2020 yılı sonuna kadar Flash’ı kademeli olarak kaldıracaktır. Bu süreç Windows 10 Creators Update’te Microsoft Edge için zaten başlamıştı. Süreç Windows Blog’da belirtildiği gibi aşamalı olarak devam edecek.

Apple

iPhone, iPad ve iPod touch hiç Flash’ı desteklemedi. Mac için 2010 yılında bu süreç zaten başladı. Bugün kullanıcılar Flash’ı kurarsa, varsayılan olarak kapalı kalır. Safari, Flash eklentisini çalıştırmadan önce her web sitesinde açık onay gerektirir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com