Kategoriler
İnternet

Airdroid Uygulamasıyla Telefona PC İle Uzaktan Bağlanma

Telefonuma Uzaktan Nasıl Bağlanabilirim?

Android cihazınızdan veya Android cihazınıza veri aktarmak mı istiyorsunuz? Android ekranınızı kaydetmek mi istiyorsunuz? Telefonunuzun verilerine uzaktan erişmek için bir araca mı ihtiyacınız var? Eğer öyleyse doğru yerdesiniz. Akıllı telefonlarımızdan bilgisayarımıza veri aktarmak günümüzde oldukça yaygın bir durum. Telefonunuzun verilerini güvende tutmanın en iyi yolu onları bilgisayara kaydetmektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hepimizin bildiği gibi bunu yapmanın en popüler yöntemi USB kablosu ile bağlanmak. Telefonumuzu USB kablosuyla bilgisayara kolayca bağlayabilir ve tüm verilere erişebiliriz. Ancak bu sadece veri aktarımı için sınırlıdır ve USB kablosuyla bilgisayarınızı oluşturan Android cihazlarımızı kontrol edemiyoruz. Peki internet üzerinden telefonumuzu uzaktan kontrol etmek için herhangi bir yol var mı?

Bu sorunun cevabı Evet. Bilgisayardan telefonumuza uzaktan erişmemize yardımcı olabilecek bir araç var. Bu konuda Airdroid adlı uygulama en iyi araçlardan birisi. Airdroid uygulaması Android telefonunuza veya tabletinize uzaktan erişmenize yardımcı olan özel bir Android uygulamasıdır. Bilgisayarınızdan mesajlar gönderip alabilir, bağlı cihazlar arasında veri aktarabilir, telefon ekranını kaydedebilir, uygulamaları ve birçok şeyi yönetebilirsiniz. Bu yazımızda Airdroid uygulamasını nasıl kullanacağınız anlatmaya çalışacağız.

Airdroid Uygulamasının Özellikleri

Airdroid uygulaması, Android telefonunuza veya tabletinize uzaktan erişmek için tasarlanmıştır ve işi mükemmel şekilde yapmakta. Android telefonunuza cihazınızdan veri aktarmak, masaüstünüzdeki Android telefon uygulamalarınızı yönetmek ve kayıp telefonunuzu bulmak istiyorsanız Airdroid uygulamasını kullanmanızı öneririz. Tüm bu işlevleri yerine getirebilir ve verileri aktarmak için USB kabloyu ihtiyaç duymazsınız. Cihazınızı Airdroid aracılığıyla masaüstüne bağlayın ve oraya gidin. Airdroid uygulamasının nasıl çalıştığını öğrenmeiy atlamadan önce Airdroid’in bazı önemli özelliklerini tartışalım.

Masaüstünüzden Kısa Mesaj (SMS) Göndermek

Şimdi Airdroid yardımıyla daha hızlı mesajlar alıp gönderin. Android telefonunuzu Airdroid aracılığıyla bilgisayarınıza bağladığınızda doğrudan masaüstünden mesajlar gönderip alabilirsiniz. Demek ki 2 kat daha hızlı yazabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir mesajı sadece masaüstünden silebilirsiniz ve değişiklikler Android telefonunuzda anında senkronize edilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Kayıp Telefonu Bulma

Şimdi sizlere çok yardımcı bir özellik. Telefonunuzu kazayla kaybederseniz Airdroid bulmanıza yardımcı oluyor. Telefonunuzun bulunduğu yeri size gösterecek. Eğer bulamazsanız o zaman telefonunuzdaki tüm verileri doğrudan bilgisayarınızdan silebilirsiniz. Bu gerçekten önemli. Kayıp telefonu geri alamasak bile kişisel verilerimizin yanlış ellere geçmemesi önemli. Telefonunuz evinizde kaybolursa ve bulamazsanız kolayca bulmak için telefonunuza bir zil çalması için Airdroid’i kullanabilirsiniz.

Uygulamalarınızı Yönetin

Android telefonunuzda yüklü olan tüm uygulamaları doğrudan bilgisayarınızdan yönetebilirsiniz. Android telefon veya tabletinize Airdroid web aracılığıyla masaüstünüzden uzaktan erişebilir ve uygulamaları yönetebilirsiniz. Uygulamaları kaldırabilir, uygulamayı Android’den diğerine bağlı cihaza indirebilir, bağlı cihazdan Android cihazınıza veya tersine uygulamalarını aktarabilirsiniz.

Uzaktan Bilgisayara Bağlanma Programı – TeamVieweR İndir

Verilerizi Aktarın

Şimdi Airdroid uygulamasıyla uzaktan yapabildiğiniz cihazdan diğerine veri aktarmak için kabloları unutun. Diğer cihazdan dosya alabilir veya fotoğraf, video, müzik, doküman gibi dosyalarınızı diğer bağlı cihaza indirebilirsiniz.

Bildirimleri Masaüstünden Görün

Her zaman telefonunuzu yanında tutmanız gerekmiyor. Airdroid web’i kullanarak tüm bildirimlerini masaüstünüzde alabilirsiniz. Telefonunuzu Airdroid aracılığıyla masaüstüne bağlayın ve “Notification Mirror” özelliğini açı. Bçylece telefonunuz üzerinden herhangi bir bildirim aldığınızda masaüstünde de görünecektir.

Telefon Ekranını Kaydedin

Android’in ekranını bazı eğitim amaçlı veya başka amaçlar için kaydetmek mi istiyorsunuz? Eğer öyleyse Airdroid kullanarak yapılabileceğinden herhangi bir ekran kaydedici veya başka bir uygulama indirmek zorunda değilsiniz. Airdroid’in “Screen Recording” özelliği sayesinde bir dokunuşla telefonunuzun ekranını kolayca kaydedebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Windows İçin En İyi 5 Ücretsiz Ekran Videosu Kaydetme Programları

Telefonunuzu Uzaktan Kontrol Etmek İçin Airdroid Uygulamasını Kullanma

Yukarıdaki özellikler Airdroid uygulamasının en iyi özelliklerinden bazılarıydı. Şimdi Airdroid aracılığıyla Android’inizi uzaktan nasıl kullanacağınızı anlatalım. Bu oldukça basit bir işlem diyebiliriz. Aşağıda Airdroid’i nasıl kullanacağınız madde madde anlattık.

1 – Cihazınıza Airdroid’i İndirin

Her şeyden önce Android telefonunuza Airdroid indirmeniz gerekir. Telefonunuza Airdroid’i başarıyla yükledikten sonra bir sonraki adıma geçin.

Airdroid İndirmek İçin Tıklayın

2 – Bir Airdroid Hesabı Oluşturun

Şimdi kendiniz için bir Airdroid hesabı oluşturun. Airdroid hesabı oluşturmak gerekli değildir ileride oldukça yardımcı olacaktır.

3 – Cihazları Airdroid ile Bağlayın

Android cihazınızı Airdroid ile diğer cihaza bağlamak gerçekten kolay. Aynı şeyi yapmanın iki yolu vardır. İlk olarak telefonunuzdaki Airdroid uygulamasını açın ve aşağıdaki resimde gösterildiği gibi sol üst köşedeki QRcode tarayıcı simgesini tıklayın. Airdroid web sitesini aşağıdaki bağlantıdan ziyaret edin. Orada bir QR Kodu göreceksiniz. Açtığınız Airdroid QR kodu tarayıcısından QR kodunu tarayın. Yapmanız gereken tek şey bu. Cihazlarınız hemen bağlanacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Airdroid Web İçin Tıklayın

Telefonunuza uzaktan erişmenin ikinci yolu Airdroid hesabınızı kullanmaktır. Web sitesini açmanız ve e-posta kimliği ile şifrenizi girmeniz ve ardından enter tuşuna basmanız yeterlidir. Cihazlar bağlanacaktır. Airdroid hesabı yoluyla cihazları bağlamak telefonunuzu yanınıza almadığınızda veya telefonunuzla herhangi bir QR kodunu taramanızı gerektirmeyecek şekilde kaybolduğunda kullanışlıdır.

4 – Android’in Tüm Verilerine Erişin

Cihazlar bağlı olduğundan Android telefonunuzdaki tüm verilere bilgisayarınızdan erişebilirsiniz. Airdroid web sitesinde daha önce giriş yaptığınız yerlerde, mesajlar, zil sesi, arama günlükleri, dosyalar, uygulamalar, Telefon, videolar, zil sesi v.b. bulma gibi bazı simgeler göreceksiniz. Dolayısıyla, mesaj göndermek istiyorsanız, Mesajlar simgesine tıklamanız yeterlidir ve telefonlarınızın içerdiği tüm mesajları görüntüler. Mesajları okuyabilir veya doğrudan PC’den gönderebilir veya silebilirsiniz.

Dosyaları masaüstünden telefonunuza aktarmak için Airdroid araç kutusu size yardımcı olacaktır. Tarayıcınızdaki Airdroid web sitesinin ana sayfasında Toolbox başlığı olan kayan açık renkli bir kutu göreceksiniz. Araç kutusu Dosyalar, URL, Pano ve uygulama gibi seçeneklerden oluşuyor. Dosyaları bilgisayarınızdan Android cihazınıza aktarmak için önce Toolbox’daki Dosya seçeneğine tıklayın ve aktarmak istediğiniz tüm dosyayı aşağıdaki resimde gösterildiği gibi kutuya sürükleyip bırakın. Dosyaları saklamak istediğiniz klasörü de değiştirebilirsiniz.

Transfer etmek istediğiniz dosyayı saklamak istediğiniz klasörü değiştirin. Telefonun dosyalarını bilgisayara indirmek istiyorsanız Airdroid web’deki Dosyalar simgesini tıklayıp indirmek istediğiniz klasörü seçin ve indir düğmesini tıklayın.

Telefonunuzu bulmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey Android telefonumuzdaki Airdroid uygulamasının “Find Phone” özelliğini etkinleştirmektir. Böylece telefonunuzda Airdroid uygulamasını açıp Araçlar menüsüne dokunun ve ardından “Find Phone” özelliğini etkinleştirin. Şimdi bilgisayarınızdaki Airdroid web’e dönün ve “Find Phone” seçeneğine tıklayın. Böylece telefonunuzu bulacaktır. Ayrıca telefonunuzu çaldırabilir veya kaybettiyseniz telefonunuzdaki tüm verileri silebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Android’inizdeki uygulamaları doğrudan bilgisayarınızdan yönetmek için Apps aracını tıklayın. Telefonunuzda yüklü olan tüm uygulamaları görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca yüklü uygulamalardan bilgisayarınıza uygulamaları indirebilir veya Android telefonunuza daha fazla uygulama yükleyebilirsiniz.

Telefonunuzun ekran görüntüsünü bilgisayarınızdan çekme, telefon ekranını kaydetme v.b. gibi diğer bazı araçlar da Airdroid yardımıyla yapabilirsiniz.

Sonuç

Şüphesiz Airdroid size kolaylıkla Android tablet veya Android telefonunuza dosya aktarmanın en iyi yolunu sunmakta. Herhangi bir veri kablosu ya da başka bir şey gerekmez. Sadece cihazınızı Airdroid üzerinden oturum açarak veya QR kodu ile bağlayın. Uygulamanın ücretsiz sürümü size ihtiyacınız olan her şeyi sağlıyor ama ücretli sürümünün de daha fazla avantajları var. Yani sınırsız dosya aktarımı, klasör aktarımı, büyük dosyalar ve benzeri daha fazla özellik sunar. Dolayısıyla bu özelliklere sahip olmak için ücretsiz sürümü normal kullanım için yeterli olmasına rağmen oldukça uygun olan ücretli sürümü satın alabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com