Kategoriler
Donanım Mobil

Akıllı Telefon ve Tabletlerde En Hızlı İşlemciler

Mobil Cihazlarda İşlemci Farkı

Tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi akıllı telefonlarda ve tabletlerde de işlemciler çok çok önemli. Hatta sistemin beyni diyebiliriz. Zaten bir bilgisayar, akıllı telefon veya tablette hıza ve performansa etki eden en önemli 2 parça işlemci ve Ram’dir. Bilgisayarlarda Ram artırmak basit ama işlemci değiştirmek isterseniz yeni bir bilgisayar almanız daha mantıklı oluyor bazen.

Sponsorlu Bağlantılar

Aynı durum akıllı telefonlar ve tabletler içinde geçerli. Eğer telefonunuzun hızlı ve yüksek performanslı olmasını istiyorsanız bakacağınız ilk iki parçadan birincisi işlemci ikincisi Ram olsun. Bu doğrultuda AnTuTu 6 Benchmark yaptığı işlemci testlerinde piyasadaki işlemcileri karşılaştırdı.

Şuan da akıllı telefonlarda kullanılan birkaç işlemci mevcut. Bunlardan en çok duyduğumuz Qualcomm Snapdragon başta olmak üzere Apple’ın kendi işlemcisi olan A serisi işlemcisi ile Exynos ve HiSilicon Kirin işlemcileri akıllı telefonlarda ve tabletlerde kullanılan işlemcilerdir.

telefon tablet en hızlı işlemciler

En Hızlı İşlemci

AnTuTu 6 Benchmark tarafından yapılan testte en hızlı işlemci Apple’ın son çıkardığı iPhone modellerinde kullandığı A9 işlemci oldu. İkinci sırada yine Apple’ın iPad Air 2’de de kullandığı A8X işlemcisi oldu. Bu işlemcileri Huawei’nin mobil cihazlarında kullandığı HiSilicom Kirin 950 işlemci takip ediyor.

4. sırada Samsung’un kendi işlemcisi olan Exynos 7420 işlemci bulunuyor. En çok duyduğumuz Qualcomm Snapdragon ise Snapdragon 810 işlemci sürümü ile 5. sırada yer aldı. Puanlamalar ise şöyle;

Sponsorlu Bağlantılar
  • Apple A9 – 123.567
  • Apple A8X – 98.901
  • HiSilicon Kirin 950 – 92.746
  • Exynos 7420 – 86.652
  • Qualcomm Snapdragon 810 – 81.049
telefonlarda en hızlı işlemciler
Resmi büyütmek için resim üzerine tıklayın
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com