Kategoriler
Android Ne & Nasıl

Android DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

DNS Ayarları Nerede Değiştirilir?

Gerek masaüstü bilgisayarlarda gerekse dizüstü bilgisayarlarda yani laptoplarda DNS ayarlarını birçok kez değiştirmekteyiz. Özellikle ülkemizde son yıllarda yaşadığımız Facebook, Twitter, Youtube gibi sitelerin yasaklanması ile DNS değiştirme artık bir ihtiyaç haline geldi. Peki Android işletim sistemli akıllı telefonlarda ve tabletlerde DNS değiştirme nasıl yapılmakta.

Sponsorlu Bağlantılar

Android DNS Değiştirme

android dns değiştirme

Öncelikle bu işlemi gerçekleştirmek için telefonumuzdan “Ayarlar” bölümüne girin. Daha sonra “Kablosuz ağ ayarları” veya “Wi-Fi” bölümüne dokunun. Bu bölümde internete bağlı olduğunuz modem ismini göreceksiniz. Bu ismin üzerine basılı tutun. Böylece karşınıza bir menü gelecek.

Bu menüden “Ağı değiştir>Gelişmiş seçenekler” yolunu izleyin. Böylece karşınıza yeni bir pencere çıkacak. Buradan “IP ayarları” bölümünü “Statik” seçin.  Daha sonra sayfanın altında “DNS 1” ve “DNS 2” bölümlerine farklı bir DNS girin (Örneğin DNS 1: 8.8.8.8 / DNS 2: 8.8.4.4). Sonrasında “Kaydet” yazısına dokunun.

İşlem bu kadar. Artık Android cihazınızdan engellenmiş sitelere erişebilirsiniz. Şunu belirtelim ki bahsettiğimiz menüler marka ve modele göre değişebilir ama genel mantık aynı olduğu için farklı bir marka ve modele sahip Android cihazınızda da bu işlemi yapabilirsiniz. Bazı DNS sunucuları ve DNS adresleri aşağıda verilmiştir.

DNS SağlayıcısıBirinci DNS Adresiİkinci DNS Adresi
Google8.8.8.88.8.4.4
OpenDNS208.67.222.222208.67.220.220
Yandex.DNS77.88.8.877.88.8.1
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com