Kategoriler
Android Ne & Nasıl

Android Fotoğraf Arka Plan Bulanıklaştırma

Arka Planı Bulanık Yapma – Bokeh Efekti

Android akıllı telefon ve tabletlerimizde birçoğumuz fotoğrafları daha güzel yapmak için birçok işlem yapmakta ve zaman harcamaktayız. Fotoğrafları güzelleştiren işlemlerden birisi de arka planı bulanıklaştırma. Fotoğraflarda arka planı bulanıklaştırma işlemine Bokeh efekti denilmekte. Bunu profesyonel fotoğraf makineleri kendisi yapmakta ama Android cihazların böyle bir özelliği yok. Fakat bunu ekstra bir uygulama ile kolayca yapabiliriz. Bu konuda sizi tatmin edecek uygulamalardan bahsedeceğiz.

Sponsorlu Bağlantılar

Arka Plan Nasıl Bulanıklaştırılır?

Bu konuda önerebileceğimiz ilk uygulama AfterFocus isimli uygulama. Bu uygulamayı kullanarak fotoğraf çekerseniz sanki DSLR fotoğraf makineleri ile fotoğraf çekmiş gibi fotoğraflar çekebilirsiniz. Siz sadece odaklanmak istediğiniz bölgeyi seçin. Bunun yanı sıra kullanabileceğiniz etkileyici birçok efekt özellikleri de var.

Uygulamayı yükledikten sonra uygulamayı açın. Uygulamayı açtığınızda ister kamerayı seçerek yeni çekeceğiniz fotoğraflara bu efekti uygulayın isterseniz galeriden fotoğraf seçin.

Fotoğrafınızı seçtikten sonra sol taraftaki menüde bulunan ilk seçenek (insan şeklindeki seçenek) odaklanmasını istediğiniz alanı seçmek için.

Bir altındaki seçenek (ağaç resimlerinin olduğu seçenek) yumuşak geçiş olmasını istediğiniz alanı seçmek için.

Sponsorlu Bağlantılar

3. seçenek (dağ resmi olan seçenek) bulanık olmasını istediğiniz yeri seçenek için.

Sonuç aşağıda

Daha sonra üst bölümdeki Next butonuna dokunun. Hepsi bu kadar…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com