Kategoriler
Android Ne & Nasıl

Android Hızlı Şarj Olmuyor Sorununun Çözümü

Hızlı Şarj Nedir? Android Neden Hızlı Şarj Olmuyor?

Android işletim sistemli akıllı telefonlar ve tabletlerde bilindiği gibi hızlı şarj özelliği var. Peki hızlı şarj özelliği nedir? Hızlı şarj özelliği ile Android cihazınızı 10-15 dakika içinde şarjını neredeyse %50’lere kadar çıkarabiliyor. Yani normal şartlarda 1 saatte %50 şarj ediyorsanız aynı şarj seviyesinin hızlı şarj ile sadece 10-15 dakikada şarj ediyorsunuz. Bütün Android cihazlarda olmasa da son yıllarda çıkan birçok orta ve üst seviye akıllı telefonlarda bu özellik var. Ama bazen Android cihazımız bu özelliğe sahip olmasına hızlı şarj olmuyor. Peki neden?

Sponsorlu Bağlantılar

Hızlı Şarj Olmama Nedenleri ve Çözümleri

Android cihazınızda hızlı şarj özelliği varsa ama hızlı şarj olmuyorsa bunun birden fazla sebebi olabilir. Şimdi bunlara sırasıyla bakalım.

Şarj Kablosunu Kontrol Edin

Şarj kablosu bazen sorun çıkarabilir. Bu nedenle şarj kablosunun doğru şekilde takılı olduğundan emin olun. Hatta şarj kablosunu çıkartıp yeniden takın.

Kablo veya Adaptörü Değiştirin

Bazen sorunun ilk nedeni şarj kablonuz yada şarj adaptörünüz olabilir. Bu nedenle hızlı şarj özelliğine sahip başka bir kablo ve adaptör bulup deneyin.

Telefonunuzu Yeniden Başlatın

Eğer sorun çözülmezse Android cihazınızı kapatın. 15-20 saniye bekledikten sonra tekrar açın. Telefonunuz tamamen açıldıktan sonra şarja takın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bataryayı Çıkartıp Yeniden Takın

Eğer telefonunuzun bataryası çıkıyorsa telefonunuzu kapatıp bataryayı çıkartın. 2-3 dakika bekledikten sonra bataryayı takıp Android cihazınızı açın ve şarja takın.

Şarjı Tamamen Bitirin

Android cihazınızın pilinin sıfır olana kadar yani telefonunuz kapanana kadar bitirin. Şarjı bittiği için kapanan telefonunuzu şarja takın ve şarjı tam dolanan kadar yani %100 olana kadar bekleyin.

Eğer Uygulama Kullanıyorsanız Farklı Bir Uygulama Kullanın

Eğer Android cihazınızı hızlı şarj etmek için bir uygulama kullanıyorsanız bu uygulamayı kullanmayın ve farklı bir uygulama deneyin. Örneğin Fast Charging yada Battery Turbo uygulamalarından birisini deneyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com