Kategoriler
Ne & Nasıl

Android İçin Format Atmadan Virüs Temizleme

Format Atmadan Virüs Temizleme Mümkün mü?

Bilindiği gibi bilgisayarlarda olduğu gibi Android işletim sistemli akıllı telefon ve tabletlerde de virüs başa bela. Her an telefonunuza yada tabletinize virüs bulaşabilir. Çünkü sürekli internet ile iç içe. Google Play’de dahi virüslü uygulama ve oyun her an olabilir ve telefon ve tabletinize bulaşabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Dolayısıyla bir Android akıllı telefon ve tablet kullanıcısı virüs ile karşı karşıya kaldığında ne yapması gerektiğini bilmeli yada en azında fikri olmalı. Peki Android mobil cihazınıza virüs bulaşırsa ilk seçenek format atmak mı? Format atmak her ne kadar işin kolay kısmı olsa da Android cihazınızda silinmemesi gereken verilerin olması elinizi kolunuzu bağlıyor. Ayrıca bazı virüsler format atılsa dahi silinmiyor. Bu nedenle ilk seçenek format atmak olmamalı. Yani format atmadan da virüslerden kurtulmak mümkün.

Telefonumda Virüs Var Nasıl Temizlerim?

Eğer Android akıllı telefonunuz yada tabletiniz normalden farklı çalışıyorsa yani Android cihazınızda bir tuhaflık varsa virüsten şüphelenebilirsiniz. Peki virüsleri basıl temizleyebilirsiniz?

AntiVirüs Uygulaması İle

Bunun için Google Play’de ücretsiz birçok antivirüs uygulaması var. Bunları rahatlıkla indirebilirsiniz.

Avira AntiVir Mobile indir

F-Secure Mobile Anti-Virus indir

AVG Antivirus İndir

360 Security – Antivirüs Boost indir

Avast Mobile Security & Antivirus indir

Bunlardan birisini yada bildiğiniz başka bir uygulamayı indirip Android telefonunuzda yada tabletinizde virüs taraması yaptırın. Bulunan virüsleri ise temizleyin.

Sponsorlu Bağlantılar

Güvenli Mod İle

Android akıllı telefon yada tabletinizi güvenli modda açın. Bu moda girme yöntemi marka ve modele göre değiştiği için kendi mobil cihazınızda bunun nasıl olduğunu bulun ve güvenli modda girin. Daha sonra uygulamalar bölümüne girip şüphelendiğiniz uygulamaları silin.

NOT: ANDROİD CİHAZINIZ HANGİ UYGULAMAYI İNDİRDİKTEN SONRA TUHAFLAŞMAYA BAŞLADIYSA O UYGULAMALARI KALDIRIN.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com