Kategoriler
Ne & Nasıl

Android Telefonda Gmail Kayıtlı Numaralarını Rehberde Görme

Android Telefon Rehberinde Görünen Kişileri Değiştirme

Android işletim sistemli akıllı telefonlarda kişileri kaydedecek birçok yer var. Bunlar telefon hafızası, Gmail adresi, Outlook adresi, WhatsApp, Telegram hesabı v.s. Ama telefonunuzun rehberine girdiğiniz zaman bunlardan sadece seçtiklerinizi görebilirsiniz. Yani eğer rehber görünen kişiler bölümünde Gmail hesabını işaretlemezseniz Gmail adresinize kayıtlı kişileri göremezsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Gmail Kişiler Rehberde Nasıl Görünür? Telefonuma Kayıtlı Numaraları Rehberde Görme

Gerek telefon hafızası olsun gerek Gmail adresiniz olsun gerek WhatsApp hesabınız olsun v.b. rehbere kaydettiğiniz numaraların görünmesi için öncelikle onları görünür yapmanız gerekir. Bunun için;

Resimli Anlatım

Gmail’deki Telefon Numaralarının Rehberde Görünmesi

1 – Ayarlar bölümünden Hesaplar bölümüne girin.

2 – Hesaplar bölümündeki Google seçeneğine girin.

3 – Karşınıza çıkan ekranda Google hizmetlerini göreceksiniz. Gmail, Kişiler, Drive, Fotoğraflar, Google+ ve çok daha fazlası. Buradan istediklerinizi aktif edin ama özellikle Kişiler seçeneğini kesinlikle aktif edin.

4 – Ekranın üstündeki 3 noktaya dokunarak çıkan seçeneklerden “Şimdi senkronize et” seçeneğine dokunun. Böylece Gmail kişileriniz telefonunuza indirilecektir.

5 – Rehberden Ayarlar bölümüne girin ve seçenekler arasından “Görüntülenecek kişiler” seçeneğine dokunun.

Sponsorlu Bağlantılar

6 – Karşınıza çıkan seçenekler arasından Google seçeneğini mutlaka işaretleyin. Diğer seçenekleri işaretlerseniz (örneğin outlook, whatsapp v.b.) işaretlediğiniz hesaplarınızdaki kayıtlı numaralar da rehberde görünecektir.

Artık rehbere girdiğiniz zaman Gmail hesabınıza kaydettiğiniz numaraların hepsi görünecek ve sizi arayanların isimleri ekranda yazacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com