Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Android ve iOS Telefonlarda Ekran Görüntüsü Alma

Akıllı Telefonlarda Ekran Görüntüsünü Kolayca Alın

Gerek Android işletim sistemli akıllı telefon yada tablet olsun gerekse iOS işletim sistemli iPhone ve iPod touch cihazlar olsun bazı zamanlarda ekran görüntüsü almak gerekiyor. Bu durum bazen mecburi bir hal almakta. Bu durum akıllı telefon ve tabletlerin markasına göre değişmekte. Kimi zaman aynı markanın modelleri arasında da değişiklik olmakta. Şimdi sırayla akıllı telefon ve tablet markalarına göre ekran görüntüsü nasıl alınır ona bakalım.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Telefonlarda Ekran Görüntüsü Alma

Samsung marka akıllı telefonlarda tuş kombinasyonu ile kolayca ekran görüntüsü alabilirsiniz. Bunun için “Ana Ekran (Home)” tuşu ile “Güç (Power)” tuşlarına aynı anda basmalısınız. Eğer “Ana Ekran (Home)” tuşu yoksa “Güç (Power)” tuşu ile “Ses Kısma” tuşuna aynı anda basın.

HTC Telefonlarda Ekran Görüntüsü Alma

HTC marka akıllı telefonlarda tuş kombinasyonu ile kolayca ekran görüntüsü alabilirsiniz. Bunun için “Ana Ekran (Home)” tuşu ile “Güç (Power)” tuşlarına aynı anda basmalısınız.

Akıllı Telefonlarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır

LG Telefonlarda Ekran Görüntüsü Alma

LG marka akıllı telefonlarda tuş kombinasyonu ile kolayca ekran görüntüsü alabilirsiniz. Bunun için “Ses Kısma” tuşu ile “Güç (Power)” tuşlarına aynı anda basmalısınız.

Sony Telefonlarda Ekran Görüntüsü Alma

Sony marka akıllı telefonlarda tuş kombinasyonu ile kolayca ekran görüntüsü alabilirsiniz. Bunun için “Ses Kısma” tuşu ile “Güç (Power)” tuşlarına aynı anda basmalısınız. Diğer bir seçenek ise “Güç (Power)” tuşuna basılı tutun ve ekrana gelen menüde “Ekran Görüntüsü Al” seçeneğini seçin.

Sponsorlu Bağlantılar

iOS (iPhone, iPod touch) Telefonlarda Ekran Görüntüsü Alma

iOS işletim sistemli telefonlarda ekran görüntüsü almanın iki yolu var;

1 – “Ana Ekran (Home)” tuşu ile “Güç (Power)” tuşlarına aynı anda basmalısınız.

2 – Ayarlar>Genel>Erişebilirlik>Assistive Touch’ı aktif edin. Sonrasında ekrana gelen sanal tuşa basıp Aygıt>Fazlası>Ekran Resmi seçeneği ile ekran görüntüsünü alın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com