Kategoriler
Özel Teknoloji

Apple AirPods Parçalarına Ayrıldı – AirPods Tamiri Mümkün mü?

Yüksek Fiyatlı Apple AirPods Kablosuz Kulaklıklar Satışta

Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde bilindiği üzere kulaklık girişi yok. Dolayısıyla kulaklıkla müzik dinleme imkanınız yoktu. Ama bunun yerine Apple daha önce bahsettiği kablosuz kulaklıklarını sonunda satışa çıkardı. Bir lansman ile tanıtılan kulaklıklar kısa süre içinde satışa da çıkarıldı ve fiyatı maalesef yüksek. Apple AirPods Türkiye fiyatı 779 TL. En düşük depolama alanı olan 32 GB iPhone 7 modelinin fiyatı ise 3.249 TL. Dolayısıyla kulaklıkla beraber fiyat 4.028 TL’ye çıkıyor. Ama tabi ki imkanı olan insanlar bu fiyatlı gözden çıkaracaklardır şüphesiz.

Sponsorlu Bağlantılar

Birazda kulaklıklardan bahsedelim. Bu kulaklıkların her biri 4 gram ağırlığında. Kutusunun ağırlığı ise 38 gram. Bu kulaklıkları kutusunda sadece 15 dakika şarj ettikten sonra 3 saat kullanabiliyorsunuz. Ayrıca AirPods’un şarjının ne kadar kaldığını öğrenmek için AirPods’u iPhone’unuza yaklaştırın veya Siri’ye “AirPods’umun şarjı ne durumda?” diye sorun.

Apple AirPods İçin Parça Analizi Yapıldı

Bir parça analizi sitesi olan iFixit tarafından Apple AirPods için parça analizi yapıldı. Yani parçalarına ayrıldı. He rbir parçası incelendikten sonra da tamir yapılabilirliği oranı açıklandı. Gelelim Apple AirPods’un iç dünyasına bakmaya.

Yapılan parça analizinde Apple AirPods kulaklıklarda büyük oranda yapışkan dolgu malzemesi kullanılmış. Ayrıca Apple bu kadar küçük bir kulaklığa hoparlör, mikrofon, devreler, alıcılar, kontrolcüler, antenler, batarya yerleştirmek için çok uğraşmış gibi görünüyor.

1 – Apple AirPods kulaklığın kutusu şarj destekli. 2 adet yuvadan oluşuyor. Her kulaklık için bir yuva. Yuvalardaki pinler sayesinde şarj ediliyor. Kutuda 1.52 Wh kapasitesinde dahili şarj bataryası mevcut. Güç için ise Apple Lightning port kullanılmış.

Sponsorlu Bağlantılar
1

2 – AirPods kulaklığa yakın olan bölge açıldığı zaman karşımıza devreler, ara bağlantı kabloları çıkıyor. Aynı zamanda çift kızılötesi alıcıda burada. Böylece kulak içi durum algılanıyor.

2

3 – Kulaklığın altındaki (tabanda diyebiliriz) metal bölge şarj esnasında güç aktarımını sağlıyor. Bu bölgeyi açtığımız zaman ise ses girişini sağlayan mikrofonun da burada olduğunu görüyoruz. En uçtaki kısım ise şarjlı batarya.

3

4 – Kulaklığın sap bölgesi uzunlamasına açıldığında karşımıza 93 Wh kapasitesindeki lityum batarya çıkıyor. Bataryanın üzerindeki sarı parça ise Bluetooth anteni.

4

5 – Hoparlör bölgesi açıldığı zaman ise yakınlık alıcısı ve diğer antenler ortaya çıkıyor.

5

6 – Resimdeki kırmızı işaretli alan Apple W1 çip, sarı işaretli alan Maxim Stereo ses kontrolcüsü, turuncu işaretli alan sistem kontrolcüsü.

Sponsorlu Bağlantılar
6

Apple AirPods Tamir Edilebilir mi?

Apple AirPods kulaklıkların durumu bu. Sonuç olarak tamir konusunda şunları söyleyebiliriz;

  • Bu kulaklıklarda büyük oranda yapışkan dolgu malzemeler kullanıldığı için birkez açıldı mı geri toplamak pekte mümkün değil.
  • Apple AirPods kulaklıkların kutusu da bir kez açıldı mı toplaması pek mümkün görünmüyor.
  • Herhangi bir arıza durumunda çok çok büyük ihtimalle yenisini almak gerekiyor.

iFixit sitesi Apple AirPods kulaklıkların tamirini 10 üzerinden 0 vermiş. Yani tamir edilemez demiş. Apple ise yaptığı açıklamada “Eğer Apple AirPods garantisi devam ediyorsa ve bataryada sorun çıkarsa sadece batarya ücretsiz olarak değiştirilir” diyor.

Dolayısıyla 779 TL verip herhangi bir arızada çok çok büyük ihtimalle yenisini almak zorunda olacağınız bir kulaklık.

Apple AirPods Parçaları Galeri

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com