Kategoriler
Donanım Özel

Apple, iPhone Ekranları İçin LG İle 2.7 Milyar Dolara Anlaştı

iPhone Ekranları LG’ye Emanet Edilecek

Apple, gelecekteki iPhone’lar için OLED panelleri almak için LG’ye 2.7 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Apple, The Korea Herald’ın son raporuna göre, gelecekteki iPhone’lar için OLED ekranlarını güvence altına almak için LG Display’e 2,7 milyar dolar yatırım yaptı. Bu yılın iPhone 8’i, LCD ekran yerine spor OLED ekranına taşınıyor ve bunlar Samsung’dan gelecek.

Sponsorlu Bağlantılar

LG Display Alanında Lider Olacak

Apple’ın yatırımları avans olarak gelecek ve LG Display’in her ay 30.000 OLED paneli sağlayacaklarını da ekledi. iPhone üreticisinin 2019’dan itibaren 6.5. nesil OLED panelinin 45.000 adetini garanti altına alması bekleniyor. Anlaşma konusunda henüz Apple ya da LG’den resmi bir açıklama yok.

Raporda ayrıca şunlarda kaydedildi;

“Uzun süredir devam eden LCD ortağı LG ile yenilenen ortaklıkta Apple, önemli OLED paneli için ikincil bir tedarikçi sağladı. Koreli ortak, OLED üretimini güçlendirme konusundaki büyük başlangıç harcamalardan kaynaklanan riskleri azaltabilir.”

Son olarak bu yılın başlarında Google’ın LG Display’den OLED panelleri sağlamak için yaklaşık 880 milyon dolarlık yatırım yapmış olduğu bildirildi.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com