Kategoriler
Ne & Nasıl

Asus Zenfone 2 Laser Format Atma

Asus Zenfone 2 Laser Nasıl Format Atılır?

Bazı nedenlerden dolayı Asus Zenfone 2 Laser model telefonunuza format atmak isteyebilirsiniz. Eğer format atmaya karar verdiyseniz bunu yapmanın iki yolu var. Bunlardan birisi menü üzerinden fabrika ayarlarına döndürerek format atmak diğeri ise tuş kombinasyonu kullanarak format atmak.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus Zenfone 2 Laser Telefona Format Atmadan Önce

ÇOK ÖNEMLİ: Her formattan önce yapmanız gerekenler;

1) Verilerinizi yedekleyin (rehber, galeri, mesaj v.b.).

2) Şarjınız en az %25 – %30 civarında olsun

3) Format işlemi sırasında asla müdahale etmeyin.

Asus Zenfone 2 Laser Menüden Format Atma

Asus Zenfone 2 Laser Fabrika Ayarlarına Döndürme

Menü üzerinden format atmak için öncelikle “Ayarlar > Kişisel > Yedekle ve sıfırla > Fabrika ayarlarına sıfırla > Cihazı sıfırla > Tümünü sil” yolunu izleyin. Böylece telefonunuz sıfırlama işlemine başlayacaktır. Sıfırlama işlemi yani format işlemi süresince telefona hiçbir şekilde müdahale yapmayın. Aksi taktirde Asus Zenfone 2 Laser telefonunuz bir daha açılmayabilir.

Asus Zenfone 2 Laser Tuş İle Format Atma (Recovery Mode)

Asus Zenfone 2 Laser Donanımdan Format Atma (Kurtarma Modu)

ÇOK ÇOK ÖNEMLİ!!!!! DONANIMDAN (TUŞLARI KULLANARAK) FORMAT ATTIKTAN SONRA KURULUM YAPARKEN EN SON KURULU OLAN GMAİL HESAP BİLGİLERİNİ İSTEMEKTEDİR. BAZEN BU BİLGİLERİ DOĞRU BİLE GİRSENİZ KABUL ETMİYOR VE TELEFONU TEKNİK SERVİSE GÖNDERMEK ZORUNDA KALIYORSUNUZ. BU NEDENLE YA TELEFONDA KURULU OLAN GMAİL HESABINI KALDIRDIKTAN SONRA FORMAT ATIN YADA BU YÖNTEM İLE FORMAT ATMAYIN.

Bu yöntem telefonuza erişim yapamadığınız yada telefonunuzun açılmaması gibi zamanlarda kullanabilirsiniz. Örneğin desen kilidinin, mail adresinin ve şifrenin unutulduğu zamanlar gibi.

1 – Eğer Asus Zenfone 2 Laser telefonunuza tuşları kullanarak format atmak istiyorsanız öncelikle telefonunuzu tamamen kapatın.

Sponsorlu Bağlantılar

2 – Telefonunuz kapandıktan sonra “Güç” tuşu ve ses kısma tuşunu kullanmanız gerekiyor.

3 – Bu 2 tuşa aynı anda basın ve ekranda Asus Android yazısını gördüğünüzde tuşları bırakın.

4 – Asus Zenfone 2 Laser telefonunuzun artık dokunmatik devredışı kaldığı için menüler arasında gezmek için ses açma/kapama tuşlarını onay için ise güç tuşunu kullanacaksınız.

5 – Karşınıza gelen ilk ekranda bir takım seçenekler göreceksiniz. Bu seçenekler arasından “wipe data/factory reset” seçeneği üzerine gelin ve güç tuşu ile onaylayın.

6 – Sonraki ekranda “Yes — delete all user data” seçeneğine gelin ve güç tuşuna basın.

Sponsorlu Bağlantılar

7 – Artık Asus Zenfone 2 Laser cihazınızda format işlemi başlamış oldu. İşlem bittikten sonra bazı hataların önüne geçmek amacıyla ses açma/kısma tuşlarını kullanarak ekrandaki seçeneklerden “wipe cache partition” seçeneği üzerine gelin ve güç tuşuna basın. Bu işlemden sonra telefona format atılmış oldu.

8 – Asus Zenfone 2 Laser cihazınızı artık açabilirsiniz ama bunun için yani telefonu yeniden açmak için ses açma/kısma tuşlarını kullanarak ekrandaki “reboot system now” seçeneğine gelin ve güç tuşuna basın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com