Kategoriler
Ne & Nasıl

Asus Zenfone 3 Max Format Atma

Asus Zenfone 3 Max Nasıl Format Atılır?

Bazı nedenlerden dolayı Asus Zenfone 3 Max model telefonunuza format atmak isteyebilirsiniz. Eğer format atmaya karar verdiyseniz bunu yapmanın iki yolu var. Bunlardan birisi menü üzerinden fabrika ayarlarına döndürerek format atmak diğeri ise tuş kombinasyonu kullanarak format atmak.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus Zenfone 3 Max Telefona Format Atmadan Önce

ÇOK ÖNEMLİ: Her formattan önce yapmanız gerekenler;

1) Verilerinizi yedekleyin (rehber, galeri, mesaj v.b.).

2) Şarjınız en az %50 civarında olsun

3) Format işlemi sırasında asla müdahale etmeyin.

Asus Zenfone 3 Max Menüden Format Atma

Asus Zenfone 3 Max Fabrika Ayarlarına Döndürme

Menü üzerinden format atmak için öncelikle “Ayarlar > Yedekle ve sıfırla > Fabrika verilerine sıfırla (veya “Sistem>Fabrika verilerine sıfırla) > Telefonu/Aygıtı sıfırla > Her şeyi sil” yolunu izleyin. Böylece telefonunuz sıfırlama işlemine başlayacaktır. Sıfırlama işlemi yani format işlemi süresince telefona hiçbir şekilde müdahale yapmayın. Aksi taktirde Asus Zenfone 3 Max telefonunuz bir daha açılmayabilir.

Asus Zenfone 3 Max Tuş İle Format Atma (Recovery Mode)

Asus Zenfone 3 Max Donanımdan Format Atma (Kurtarma Modu)

Bu yöntem telefonunuza erişim yapamadığınız yada telefonunuzun açılmaması gibi zamanlarda kullanabilirsiniz. Örneğin desen kilidinin, mail adresinin ve şifrenin unutulduğu zamanlar gibi.

Asus Zenfone 3 Max Özellikleri ve Fiyatı

1 – Eğer Asus Zenfone 3 Max telefonunuza tuşları kullanarak format atmak istiyorsanız öncelikle telefonunuzu tamamen kapatın.

2 – Telefonunuz kapandıktan sonra ses kısma tuşuna basılı tutarken “Güç” tuşu basın.

Sponsorlu Bağlantılar

3 – Telefon titrediğinde ses kısma tuşuna basılı tutmaya devam ederken “Güç” tuşunu bırakın.

4 – Karşınıza gelen ilk ekranda bir takım seçenekler göreceksiniz. Bu seçenekler arasından “wipe data/factory reset” seçeneği üzerine gelin ve güç tuşu ile onaylayın.

5 – Sonraki ekranda “Yes — delete all user data” seçeneğine gelin ve güç tuşuna basın.

6 – Artık Asus Zenfone 3 Max cihazınızda format işlemi başlamış oldu. İşlem bittikten sonra bazı hataların önüne geçmek amacıyla ses açma/kısma tuşlarını kullanarak ekrandaki seçeneklerden “wipe cache partition” seçeneği üzerine gelin ve güç tuşuna basın. Bu işlemden sonra telefona format atılmış oldu.

7 – Asus Zenfone 3 Max cihazınızı artık açabilirsiniz ama bunun için yani telefonu yeniden açmak için ses açma/kısma tuşlarını kullanarak ekrandaki “reboot system now” seçeneğine gelin ve güç tuşuna basın.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com