Kategoriler
Ne & Nasıl

Asus ZenFone 5 Telefona Nasıl Format Atılır?

Asus ZenFone 5 Format Atma

Bazı nedenlerden dolayı Asus ZenFone 5 model telefonunuza format atmak isteyebilirsiniz. Ama format atmanın iki yolu var. Bunlardan birisi menü üzerinden fabrika ayarlarına döndürerek format atmak diğeri ise tuş kombinasyonu kullanarak format atmak.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus ZenFone 5 Telefona Format Atmadan Önce

ÇOK ÖNEMLİ: Her formattan önce yapmanız gerekenler;

1) Verilerinizi yedekleyin.

2) Şarjınız en az %25 – %30 civarında olsun

3) Format işlemi sırasında asla müdahale etmeyin.

Asus ZenFone 5 Menüden Format Atma

Asus ZenFone 5 Telefona Nasıl Format Atılır

Asus ZenFone 5 Fabrika Ayarlarına Döndürme

Menü üzerinden format atmak için öncelikle “Ayarlar > Kişisel > Yedekle ve sıfırla > Kişisel veriler > Fabrika ayarlarına sıfırla (bu sayfada “dahili depolama alanından sil” seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretlerseniz telefonunuzdaki müzik ve fotoğraf gibi verilerde silinecektir. ) > Telefonu sıfırla (burada sizden ekranda yazan numarayı boş alana yazmanızı isteyecektir) > Her şeyi sil” yolunu izleyin.

Böylece telefonunuz sıfırlama işlemine başlayacaktır. Sıfırlama işlemi yani format işlemi süresince telefona hiçbir şekilde müdahale yapmayın. Aksi taktirde Asus ZenFone 5 telefonunuz bir daha açılmayabilir.

Asus ZenFone 5 Tuş İle Format Atma

Asus ZenFone 5 Donanımdan Format Atma

Bu yöntem telefonuza erişim yapamadığınız yada telefonunuzun açılmaması gibi zamanlarda kullanabilirsiniz. Örneğin desen kilidinin, mail adresinin ve şifrenin unutulduğu zamanlar gibi.

Eğer Asus ZenFone 6 telefonunuza tuşları kullanarak format atmak istiyorsanız bunun için “Güç” tuşu ve ses açma tuşunu kullanmanız gerekiyor. Bu 2 tuşa aynı anda basın ve ekranda Android robotunu gördüğünüzde tuşları bırakabilirsiniz. Karşınıza çıkan bu ekran Droid boot ekranı.

Sponsorlu Bağlantılar

Karşınıza gelen bu ekranda bir takım seçenekler göreceksiniz. Bu seçenekler arasından ses tuşları ile “factory reset” seçeneği üzerine gelin ve güç tuşu ile onaylayın. Artık format işlemi başlamış oldu. İşlem bittiğinde telefonunuz açılacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com