Kategoriler
Ne & Nasıl

Avea inTouch 3 Format Atma

Avea inTouch 3 Nasıl Format Atılır?

Bazı nedenlerden dolayı Avea inTouch 3 model telefonunuza format atmak isteyebilirsiniz. Eğer format atmaya karar verdiyseniz bunu yapmanın iki yolu var. Bunlardan birisi menü üzerinden fabrika ayarlarına döndürerek format atmak diğeri ise tuş kombinasyonu kullanarak format atmak.

Sponsorlu Bağlantılar

Avea inTouch 3 Telefona Format Atmadan Önce

ÇOK ÖNEMLİ: Her formattan önce yapmanız gerekenler;

1) Verilerinizi yedekleyin (rehber, galeri, mesaj v.b.).

2) Şarjınız en az %25 – %30 civarında olsun

3) Format işlemi sırasında asla müdahale etmeyin.

Avea inTouch 3 Menüden Format Atma

Avea inTouch 3 Fabrika Ayarlarına Döndürme

Menü üzerinden format atmak için öncelikle “Ayarlar > Kişisel > Yedekle ve sıfırla > Fabrika verilerine sıfırla > Telefonu sıfırla > Her şeyi sil” yolunu izleyin.

ÖNEMLİ: “Fabrika verilerine sıfırla” EKRANINDA “telefon belleğini sil” SEÇENEĞİNİN YANINDAKİ KUTUCUĞU İŞARETLERSENİZ TELEFONUNUZDA BULUNAN RESİM, MÜZİK, VİDEO GİBİ VERİLERİNİZDE SİLİNECEKTİR.

Böylece telefonunuz sıfırlama işlemine başlayacaktır. Sıfırlama işlemi yani format işlemi süresince telefona hiçbir şekilde müdahale yapmayın. Aksi taktirde Avea inTouch 3 telefonunuz bir daha açılmayabilir.

Avea inTouch 3 Akıllı Telefon Özellikleri ve Fiyatı

Avea inTouch 3 Tuş İle Format Atma (Recovery Mode)

Avea inTouch 3 Donanımdan Format Atma (Kurtarma Modu)

Bu yöntem telefonuza erişim yapamadığınız yada telefonunuzun açılmaması gibi zamanlarda kullanabilirsiniz. Örneğin desen kilidinin, mail adresinin ve şifrenin unutulduğu zamanlar gibi.

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer Avea inTouch 3 telefonunuza tuşları kullanarak format atmak istiyorsanız öncelikle telefonunuzu tamamen kapatın. Telefonunuz kapandıktan sonra “Güç” tuşu ve ses açma tuşunu kullanmanız gerekiyor. Bu 2 tuşa aynı anda basın ve ekranda “Avea” yazısını gördüğünüzde “Güç” tuşundan parmağınız çekin ve ses açma tuşuna basmaya devam edin. Bir süre ekranda altında “Komut yok” yazısı olan yatık bir Android robotu göreceksiniz. Bu ekranda parmağınızı ses açma tuşundan da çekin. “Komut yok” ekranından Kurtarma modu ekranına geçmek için bir defa güç tuşuna basmalısınız.

Avea inTouch 3 telefonunuzun artık dokunmatik devredışı kaldığı için menüler arasında gezmek için ses kısma tuşlarını onay için ise ses açma tuşunu kullanacaksınız. Karşınıza gelen ilk ekranda bir takım seçenekler göreceksiniz. Bu seçenekler arasından “wipe data/factory reset” seçeneği üzerine gelin ve ses açma tuşu ile onaylayın. Sonraki ekranda “Yes — delete all user data” seçeneğine gelin ve ses açma tuşuna basın.

Artık Avea inTouch 3 cihazınızda format işlemi başlamış oldu. İşlem bittikten sonra bazı hataların önüne geçmek amacıyla ses kısma tuşunu kullanarak ekrandaki seçeneklerden “wipe cache partition” seçeneği üzerine gelin ve ses açma tuşuna basın. Bu işlemden sonra telefona format atılmış oldu. Avea inTouch 3 cihazınızı artık açabilirsiniz ama bunun için yani telefonu yeniden açmak için ilk sıradaki “reboot system now” seçeneğinde iken ses açma tuşuna basın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com