Kategoriler
İnternet Özel

Batarya Ömrünü En Az ve En Çok Tüketen İnternet (Web) Tarayıcılar

Bütün İnternet Tarayıcıları Aynı mı?

Çok eskiden internete girmek için tek bir internet tarayıcı kullanırdık. O da İnternet Explorer. Ama artık belki adını hiç duymadığımız internet tarayıcıları var. Peki hangi internet tarayıcıyı kullanmak gerekiyor? Bir web tarayıcıdan beklenen en önemli kriterler güvenilir ve hızlı olması. Bu konularda bir çok tarayıcı kendisinde bu özelliklerin olduğunu iddaa ediyor. Ama bir şey daha var. O da bu internet tarayıcılarının bilgisayarların ve tabletlerin pil (batarya) ömürlerini ne kadar etkiliyor? Sonuçlar enteresan.

Batarya Ömrünü En Az Tüketen Tarayıcılar

7tutorials adlı sitenin yaptığı çalışma, web tarayıcıların cihazların pil ömrü üzerine etkilerini ortaya çıkarıyor. Sonuçlar bir hayli ilginç. Bazı cihazlarda tarayıcıların güç tüketimleri arasındaki fark yüzde 30’ları buluyor. Bir başka ifadeyle, doğru tarayıcıyı tercih etmek kullanıcıya neredeyse üçte bir daha uzun süre cihazını kullanabilme şansı sunuyor. Test cihazları arasında Toshiba Encore 8 inç tablet, Microsoft Surface Pro 2 ve eski dizüstü bilgisayarları temsilen HP Pavilion dv7 var. Test edilen tarayıcılar ise Internet Explorer 11’in tablet ve masaüstü sürümleri, Firefox 26, Chrome 32 ve Opera 18 şeklinde.

Sponsorlu Bağlantılar

Toshiba Encore 8 Üzerinde

İlk test Toshiba Encore 8 üzerinde gerçekleştiriliyor. Cihaz üzerinde IE 11’in tablet sürümü açık ara önde çıkıyor. Tarayıcının sağladığı kullanım süresi 8 saat 52 dakika. En yakın takipçisi IE 11 masaüstü sürümü ise 7.45’lik bir kullanım süresi sağlıyor. Firefox 26 ve Chrome 32 ise 6,5 saat civarında dayanabiliyor. Opera 18 ise sadece 6 saat 11 dakikaya ulaşabiliyor.

internet (web) tarayıcılar

Surface 2 Pro Üzerinde

Surface Pro 2’de ise ilginç bir tablo var. Bu defa liderlik koltuğunda 3.46 süre ile IE 11’in masaüstü sürümü oturuyor. Tarayıcı 4.22 ile en yakın takipçisi Firefox 26’ya 23 dakika fark atmış durumda. Üçüncü sırada ise 3.56 ile Opera 18 bulunuyor. Chrome 32 ise 3.28 süre ile Suface 2 tablet üzerinde en kötü sonucu veren tarayıcı olarak dikkat çekiyor.

Eski Bilgisayarlar Üzerinde

HP Pavilion dv7

Son test ise eski dizüstü bilgisayar sahipleri için önemli veriler içeriyor. Oldukça kötü bir pil ömrüne sahip HP Pavilion dv7 üzerinde de IE 11 ile masaüstü sürümü ilk sıraya oturuyor. Yaklaşık 1 saat 25 dakikalık (1.25 süre ile) pil ömrü sunan tarayıcıyı çok küçük farklarla diğer tarayıcılar takip ediyor. Firefox 26, 1.18 saat, Chrome 32 1.23 saat iken Opera 18 ise 1.22 saat ile sıralamada son sırada.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com