Kategoriler
Soru Cevap

Bilgisayar Açılıyor Ama Masaüstü Ekranı Gelmiyor?

Sizin sorunuz:

Sponsorlu Bağlantılar

[question] Casper intel inside Windows 8 bilgisayarım var. Bilgisayar açılıyor, şifremi giriyorum sonra fare ilmeği geliyor ama masaüstü gelmiyor. Sizce ne olmuş olabilir ve çözümü nedir? [/question]

Bizim cevabımız:

Merhaba,

Sadece Casper marka bilgisayar değil her bilgisayarda olabilecek normal sorunlardan birisi. Ama bunun birçok nedeni olabilir. Bir virüs, en son yüklediğiniz bir programın uyuşmaması, Windows dosyalarından birisinin bozulmuş yada silinmiş olması, bilgisayarınızda herhangi bir sürücünün (driver’ın) güncellenmemiş olması v.b. Kısacası bütün ihtimalleri değerlendirmek gerekiyor.

bilgisayar açılıyor ekran gelmiyor hatası çözümü

Ama size ilk olarak önerim şu ki bilgisayarınız bu duruma ne zaman geldiyse o tarihe sistemi geri yüklemek. Bunun için bilgisayarınızı güvenli modda başlatın. Ardından sistem geri yüklemeden kendiniz tarih seçerek sistemi geri yükleyin. Eğer güvenli modda açmayı bilmiyorsanız yorum bölümünden yazın yardımcı olurum.

Sistem geri yükleme çözüm olmadıysa bilgisayarınızı normal açın ve tamamen açıldıktan sonra “ctrl+alt+del” tuşlarına basarak görev yöneticisini açın. Buradan “İşlemler” sekmesinde “Uygulamalar” bölümünde çalışan programları kapatın.

Burada “Ayrıntılar” sekmesine tıklayın ve “explorer.exe” uygulamasını bulup kapatın. Kapattıysanız yada yoksa görev yöneticisi penceresinin üst bölümünde bulunan “Dosya” menüsüne tıklayın ve “Yeni Görev Çalıştır” yazısına tıklayın. Karşınıza çıkan menüye “explorer.exe” yazın ve “Enter” tuşuna basın.

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer bilgisayarınız masaüstü ise farklı nedenlerde olabilir. Şu anda bunlara girmiyorum. Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Eğer sorununuz çözülmezse yorum bölümünden yardımcı olurum.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com