Kategoriler
Donanım

Bilgisayar Bileşenleri – Ethernet Kartı Nedir? Ethernet Kartı Çeşitleri ve Ethernet Kartı Hakkında Bilgiler

İnternet ve Ağ Bağlantısı

Bilgisayarın önemli parçalarından birisi olan ethernet kartı, bilgisayarda gerek internet bağlantısı gerekse ağ bağlantısı için gerekli olan bir donanımdır. Ethernet kartı, bilgisayar kasasının içine montajı yapılan bir parçadır veya direkt olarak anakartın üzerinde bulunur.

Sponsorlu Bağlantılar

Eskiden ethernet kartı olanlar driverı yüklemeden ne internete girebiliyorlardı ne de ağ bağlantısı kurabiliyorlardı. Ethernet Kartları teknolojinin de gelişmesiyle çok daha fazla özellikli olarak üretilmektedir. Ama şimdilerde birçok anakartın üzerinde bulunmakta olan bir donanım.

ethernet kartı

Ethernet Kartı Ne Demektir?

Ethernet kartı bilgisayarlarla ağın iletişim kurmasını sağlayan ağa fiziksel olarak bağlanan ağ arabirim kartıdır. Anakart üzerinde bulunan yuvaya yerleştirilerek bilgisayar ağlarında bulunan diğer bilgisayarlarla veri alış verişini sağlamakta kullanılır. Ağda bulunan bu sistemleri birbirinden ayırt etmek için kendilerine özgü olan mac adreslerini kullanırlar.

Ethernet Kartı Çeşitleri

Konektör Yapılarına Göre Ethernet Kartları

a.) BNC Konnektörlü Ethernet Kartları

Eşmerkezli kablo kullanan ethernet kartlarıdır. Eşmerkezli kablonun ucuna BNC konnektörü takılır. 10 Mbit/s veri iletimini sağlar.

b.) RJ-45 Konnektörlü Ethernet Kartları

Bükülü kablo çifti kullanan ethernet kartlarıdır. Bükülü kablo çiftinin ucuna RJ-45 konnektörü takılır. 10, 100, 1000 Mbit/s hızlarında veri iletimini sağlarlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Veri iletim Hızlarına Göre Ethernet Kartları

Günümüzde RJ-45 konnektörlü ethernet kartları üretilmektedir. Bu kartlar 10 Mbit/s, 10/ 100 Mbit/s, 1000 Mbit/s veri aktarım hızlarına sahiptir.

Normal Ağ Kablosundaki Renk Dizilimi

Turuncu beyaz turuncu , yeşil beyaz mavi , mavi beyaz yeşil , kahverengi beyaz kahverengi

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com