Kategoriler
Donanım

Bilgisayar Bileşenleri – Web Kamera Nedir? Webcam Çeşitleri ve Webcam Hakkında Bilgiler

Görerek Konuşma

Bilgisayarın önemli parçalarından birisi olan Webcam, bilgisayarda görüntülü şekilde sohbet etmemizi sağlayan bilgisayar bileşenlerinden birisidir. Yani görerek konuşmayı sağlayan bir donanımdır. Webcam kablo yardımıyla bilgisayar kasasına takılır. Web Kamera olarak da  isimlendirilen bu bilgisayar bileşeni teknolojinin gelişmesiyle artık kablosuzda kullanılabiliyor. Bilindiği gibi dizüstü veya laptoplarda zaten kamera mevcut. Masaüstü bilgisayar için sonradan takılan bir donanımdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Webcam İlk Kez Nerede Ne Zaman Kullanıldı?

Web Camera veya kısaltılmışı Webcam, bilgisayarlara USB girişleri üzerinden bağlanan video aygıtı. İlk kez 1991 yılında Cambridge Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünde geliştirilmiştir. Bu kamera 22 Ağustos 2001 tarihine kadar açık bırakıldı ve bu tarihten sonra kapatıldı. Kamera tarafından çekilen son görüntü hala kendi ana sayfasından ulaşılabilir durumdadır.

Webcam

Webcam Nasıl Kullanılır?

Genellikle sohbet programlarının ek özellik olarak sunduğu görüntülü haberleşme ihtiyacına yönelik üretilir ve kullanılırlar. Değişik kalite ve ebatlarda üretilen bu cihazların dahili mikrofon ve aydınlatma gibi özellikleri içeren gelişmiş modelleri de bulunmaktadır. Çalışma ilkesi olarak sayısal fotoğraf makineleri ve video kaydedicilere benzerlik gösterir. Işık basit bir optik düzenekten geçtikten sonra CCD ya da CMOS ışık algılayıcı üzerine düşürülür. Cihaz içerisinde ya da bilgisayarda gerekli formatlarda işlenen görüntü program arayüzü ile kullanıcıya ulaşır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com