Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Bilgisayardan Yazıcıya Yazı ve Resim Nasıl Yazdırılır?

Bilgisayarda Yazıcıdan Yazı ve Resim Çıkartamıyorum

Merhaba değerli okurlarımız. Bu yazıyı çok sık gelen sorulardan dolayı yazıyorum. Bizlere “bilgisayardan yazıcıya yazı yazdıramıyorum” sorusu çok gelmekte. Bu sorunun cevabını vermeye çalışacağım. Bu konuyu sıfırdan anlatmaya çalışacağım.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Yazıcı satın aldığınız zaman yapacağınız ilk şey kablo ile yazıcı-bilgisayar bağlantısını yapın.

2 – Kabloyu taktıktan sonra büyük bir ihtimalle yazıcıyı bilgisayar görecektir. Eğer görmezse satın aldığınız yazıcının içinde bir kurulum CD’si olacaktır. Bunu bilgisayarınıza takın ve yazıcıyı bilgisayarınıza kurun. Artık bilgisayarınızın yazıcıyı görmesi gerekiyor. Zaten ekranındaki durum çubuğunda (Windows bilgisayarda ekranın sağ altında) yazıcı bulunduğuna dair bir uyarı, simge göreceksinizdir.

3 – Eğer CD’yi kurmanıza rağmen bilgisayarınız yazıcıyı görmüyorsa o zaman bilgisayarınızdaki işletim sistemi ile yazıcının CD’sindeki kurulum yapılan işletim sistemi uyumlu değil. Örneğin CD’deki kurulum sürücüsünün işletim sistemi Windows Vista/7/8 iken bilgisayarınızın işletim sistemi Windows 10 ise kurulum gerçekleştirilmez. Bunun için internetten Windows 10 için yazıcınızın sürücüsünü indirip kurmanız gerekiyor.

4 – Eğer bir iş yerindeyseniz ve ağ bağlantısı üzerinden bağlanmanız gerekiyorsa o zaman ağ üzerinden o yazıcıyı bilgisayarınıza tanımlamanız gerekiyor. Eğer yazıcının bağlı olduğu bilgisayarın işletim sistemi ile sizin bilgisayarınızın işletim sistemi aynı olursa çok daha kolay bağlantı kurarsınız. Aksi taktirde bağlanamama ihtimali bir var. Örneğin yazıcı Windows Vista işletim sistemine bağlı ise ve sizin bilgisayarınızın işletim sistemi Windows 8 ise sıkıntı olabilmekte.

Sponsorlu Bağlantılar

5 – Ağ üzerinden yazıcıyı eklemek için öncelikle yazıcının bağlı olduğu bilgisayarda yazıcıyı paylaşıma açmanız gerekir. Bunu için yazıcının kurulu olduğu bilgisayarda yazıcı üzerine sağ tıklayıp “Yazıcı özellikleri” seçeneğine girin. “Paylaşım” sekmesinden “Bu yazıcıyı paylaş” kutucuğunu işaretleyin.

6 – Yazıcıyı paylaşıma açtıktan sonra başlat menüsünden yazıcı diye aratın ve sonuçlar arasında “Yazıcılar ve tarayıcılar” yada “Yazıcılar ve aygıtlar” olan menüyü açın. Buradan “Yazıcı Ekle” yazısına tıklayın ve karşınıza çıkan menüde ağ üzerinden ekleme seçeneği ile devam edin. Burada yazıcı aranacak ve ağ üzerindeki bütün yazıcılar bulunacaktır. Siz bağlanmak istediğiniz yazıcıya tıklayın ve devam edin.

Bilgisayar-Yazıcı Bağlantısını Kurduktan Sonra

bilgisayardan yazıcıya yazı resim yazdırma

1 – Artık yazıcıyı bilgisayarınıza bağladığınızı düşünerek devam edeceğim.

2 – Bilgisayarınızdan yazı çıkarmak için yazıyı açın ve yazdır deyin. Yazdırmanın kısayolu “ctrl+P” tuşlarına basın.

3 – Karşınıza çıkan sayfada yazıcınızı seçin ve tamam butonuna basarak yazdırın.

4 – Eğer resim yazdıracaksanız öncelikle resmi açın. Daha sonra resmi tam ekran yapın ve “ctrl+P” tuşlarına basın. Karşınıza çıkan menüde yazıcınızı ve ayarlarınızı yapıp yazdırabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

5 – Eğer yazdırma işlemini yapamıyorsanız yazıcınızın kartuşu bitmiş olabilir.

ÖNEMLİ: YAZICI SADECE BİLGİSAYARINIZIN EKRANINDA GÖRDÜĞÜNÜ KAĞIDA DÖKEREK YAZDIRIR. KAĞITTA ÇİZGİ VEYA BAŞKA BİR ŞEKİL, YAZI GİBİ ŞEYLER ÇIKARMAZ. BUNLARI BİLGİSAYARINIZDA YAPMANIZ GEREKİYOR.

NOT: EĞER SORUN YAŞARSANIZ YORUM BÖLÜMÜNDEN BİZLERE YAZIN. YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIZ.

Sponsorlu Bağlantılar

“Bilgisayardan Yazıcıya Yazı ve Resim Nasıl Yazdırılır?” için 6 yanıt

Dosyanın ne olduğu önemli değil. Eğer yazdırmak istediğiniz resim veya yazı yazıcıdan düzgün çıkmıyorsa o zaman yazıcıda sorun var. Mesela kartuşu veya mürekkebi bitmiştir.

İsterseniz kendiniz bilgisayarda bir yere (mesela Word’e) bir cümle yazıp yazıcıdan çıkarın. Eğer yine aynı sorunu yaşıyorsanız sorunu yazıcıdan arayın.

DEGERLİ KARDEŞİM BEN WATSAPTAN BİLGİSAYARA AKTARDIĞIM BİR RESİM VEYA YAZIYI YAZICIDAN CIKARAMIYORUM YANİ YAZI YOK GİBİ KAGIT ÇIKIYOR SORDUĞUM BİR ARKADAŞIM ÖNCE DOSYA VEYA YAZIYI WÖRD SAYFASINA AKTARMAN GEREK DEDİ ANCAK ONUDA YAPAMADIM YARDIMLARINIZI RİCA EDERİM SAYGILARIMLA bu arada windos 7 kulanıyorum

Daha önce hiç denemedim ama büyük ihtimalle bir A4 sayfa dolduktan sonra ikinci bir A4 sayfaya geçecektir. Ama bunu anlamak için Word programını açın ve yazılarınızın hepsini buraya yapıştırın. Burada kaç tane sayfa çıktı ile o kadar sayfa yazdır dediğiniz an çıkacaktır.

Sitemizin soru cevap bölümünden teknoloji, mobil, PC gibi istediğiniz konuda soru sorabilirsiniz.

merhabalar konuyla alakalı değil ama anlayacağınızı düşünüyorum. wordpadde yazdığım sayfalarca yazım var ve bunları çıkartmak istiyorum. ama hepsi bir sayfa üzerine yazılı bunları çıkartırken teker teker mi çıkartıcak yoksa tek bir sayfa üzerine mi çıkartmaya çalışıcak?

Yazıcınızın kullanma klavuzunu dikkatli okuyun. Ayrıca bana da yazıcının marka ve model bilgisini gönderirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Merhabalar. Yazıcımı yeni aldm. Pc den belge çıkarmayı deniyorum ama yazıcı Word dosyayı çıkarmıyor fotokopi çekiyor. Ne yapmam gerekiyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com