Kategoriler
Donanım Yazılım

Bilgisayarı Hızlandırmak İçin En İyi 10 Sistem Temizleme Programları

Her Bilgisayarın Hızı Zamanla Düşer

Sisteminiz başlangıçta olduğu kadar hızlı çalışmıyor mu? Programların başlatılması çok mu uzun sürüyor? Dosyaları hızlı bir şekilde kaydedemiyor veya sorunsuz bir şekilde oyun oynayamıyor musunuz? Eğer cevabınız “Evet” ise o zaman sisteminizi temizleyip optimize etmenin vakti geldi. Ancak neden sistemimizi düzenli olarak optimize etmemiz gerekiyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Sahip olduğunuz bilgisayar ne kadar iyi olursa olsun zamanla performansı yavaşlayacaktır. Uygulamanın eklenmesi, bellek tüketimi ve depolama alanının dolması, silinen yazılımın önbellek arkasında bırakılması, sürücüler, bazı unutulmuş dosya ve klasörlerin sürücüleri doldurması v.b. gibi sebepleri var. Dolayısıyla tüm bunlar performansın düşmesine sebep oluyor. Peki bu sorunu nasıl çözebilir, bilgisayarınızı en iyi şekilde nasıl optimize edebilirsiniz? Bazı insanlar, Windows’un yeniden kurulmasının yani format atmanın yardımcı olacağını düşünüyor. Bu işlem sisteminizi hızlandırmanıza yardımcı olur ama bu her zaman yapabileceğiniz bir şey değildir. Bu sebeple bilgisayarınızı optimize etmenin en iyi yolu bu işi iyi yapan bir program kullanmak.

Bilgisayarınızı Optimize Etmek İçin En İyi Sistem Temizleyiciler

Bu sistem yardımcı programları önemsiz, çöp ve önbellekleri sistemden kaldırmanıza ve bunları sistemi hızlandırmak için CPU bellekten ve diskinizden temizlemenize yardımcı olur. Bu tür çok sayıda yazılım mevcuttur. Bizler bilgisayarınızı optimize etmeniz için en iyi 10 sistem temizleme yazılımının bir listesini yaptık.

1 – Iolo System Mechanic

Iolo System Mechanic programı en iyi sistem iyileştirici araçlarından biridir. 30000 bilgisayar sorunu ve hatasını düzeltmenize yardımcı olan bu yazılım, 50 farklı önemsiz dosyaları temizleyerek bilgisayarınızı optimize eder. Ayrıca sistem hatalarını ücretsiz çözer. Çevrimiçi taramanızı korumak için önbellek ve göz atma geçmişini daima siler. Gelişmiş özelliklere sahip bu yazılım, sistemi bilgisayarınızı açtığınızda otomatik olarak başlayıp başlangıç işlemini yavaşlatan istenmeyen başlangıç programlarını algılar ve durdurur. Yazılımı ücretli alabilirsiniz.

2 – Anvisoft Cloud System Booster

Sistem hatalarını ücretsiz ve tüm gereksiz dosyalardan arındırmak istiyorsanız bu yazılım da bulabileceğin en iyi seçeneklerden birisi. Kayıt defteri dosyalarını temizler ve bilgisayarınızda varsa tüm hataları düzeltir. Anvisoft Cloud System Booster programı ayrıca gizlilik ayarlarını, uzantı hatalarını ve zararlı eklentileri sistemden tamamen giderir ve PC performansını artırır. Bu inanılmaz yazılımın diğer özellikleri program kaldırıcı, ince araç çubuğu, Ram yükseltici, Sistem ses klasörü taşıma, başlangıç yükseltici v.b. Tüm bu özellikler en iyi sistem temizleme programı sunmak için oluşturulmuştur. Size ücretsiz deneme imkanı sunuyor ama pro sürümü için ücret ödemelisiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

3 – Advanced System Optimizer

Bu program, bilgisayarınızın performansını artırmak için kullanılan bir diğer harika araçtır. Yazılım iyi tasarlanmış ve kullanımı kolaydır. Yazılımı başlatmanız ve tüm gereksiz dosyaları, kayıt defteri hatalarını, önbelleklerini, virüsleri, zararlı yazılımları v.b. taramaya başlamanız yeterli. Tarama işlemi tamamlandıktan sonra optimize butonuna tıklayın. Advanced System Optimizer, sistemi yavaşlatan her çöpü temizlemenizi sağlar. 2 farklı sürümü mevcut. Biri ücretsiz diğeri Pro sürümü. Ücretsiz sürümü yalnızca tüm sistemi taramanıza izin verir ama hataları düzeltmek için ücret ödemeniz gerekir.

USB Flash Belleği RAM Olarak Kullanma (RAM Arttırma)

4 – CCleaner Professional

CCleaner programı da sisteminizi optimize etmek ve performansını artırmak için mükemmel bir yardımcı programdır. Bilgisayarın yavaş çalışmasına neden olan tüm dosyaları temizler. Reklam verenler ve üçüncü taraf web siteleri, bu çerezlerin yardımıyla çevrimiçi tarama davranışınızı izlediğinden tüm çerezleri ve tarama geçmişini kaldırarak çevrimiçi gizliliğinizi de korur. Bu program düzgün ve kesintisiz çalışan bir sistemi düzeltmek için hata ve kırık ayarları tespit etme özelliğine sahiptir. Programın ücretsiz sürümü bulunmakta ama bütün yararlı ve güçlü özelliklerine sahip olmak için ücret ödemeniz gerekir.

5 – AVG PC Tuneup

Bu program sisteminizin düşük performansını çözmek için bulabileceğiniz harika bir araçtır. Yazılım disk alanını temizleyebilir ve çalışırken yüklenecek programlara boşluk sağlayabilir ve bu da sonunda sistemi hızlandırır. Bilgisayarınızın pil ömrünü de artırabilir ve varsa çökmeleri giderebilirsiniz. Ayrıca yinelenen dosyaları kaldırır ve alan boşaltır. AVG PC Tuneup, yukarıdaki sorunlardan herhangi biri olduğu zaman sizi uyarır. İsterseniz ücretsiz sürümü kullanabilirsiniz. Ama daha detaylı özelliklere sahip olmak için ücretli sürümü de satın alabilirsiniz.

6 – WinZip System Utilities Suite

WinZip System Utilities Suite programı tüm sisteminizi hızlandırmak için güçlü bir pakettir. Bilgisayarınızın performansını artırmanıza yardımcı olan tüm yararlı ve güçlü özelliklere sahiptir. Yalnızca tek bir tıklamayla sisteminizi taramanızı etmenizi sağlar. Yazılım, sisteminizi temizlemek için önemsiz verileri ve aynı isimli dosyaları kaldırır. Sisteminize en iyi hızı sağlamak için Windows Kayıt Defteri sistemini temizler, sabit diskinizi birleştirir, sistem sürücülerini güncelleştirir. En büyük avantajı ise tamamen ücretsiz olması.

7 – Slimware Slim Cleaner

Slimware Slim Cleaner programı herhangi bir güçlük çekmeden sisteminizi temizlemenize ve optimize etmenizi sağlayan Slimware’in geliştirdiği bir yazılımdır. Bu ücretsiz yardımcı program bilgisayarınızı açtığınızda otomatik olarak başlayan istenmeyen yazılımları ayarlama ve durdurma özelliğine sahiptir. Sisteminizdeki tüm çöpleri kaldırır ve performansı artırmak için hataları düzeltir. Ayrıca yazılımı güncelleyebilir, programları kaldırabilir, disk birleştirip temizleyebilir ve tüm sisteminizi bu tek araçla optimize edebilirsiniz. Bu muhteşem yazılım tamamen ücretsizdir.

Sponsorlu Bağlantılar

8 – IObit Advanced SystemCare

IObit Advanced SystemCare programı Windows ve Mac için başka bir mükemmel sistem temizleyici yazılımıdır. Sisteminizdeki tüm önbellek ve gereksiz dosyaları %300 daha hızlı bir şekilde temizler. Bu uygulama RAM, CPU ve diskin gerçek zamanlı sistem izleme imkanını da sunar. RAM ve CPU belleğini yalnızca 1 tıklamayla temizleyebilirsiniz. Ayrıca çevrimiçi tehditleri ve pop-up reklamları web sayfalarında önleyerek güvenli ve hızlı bir tarama sağlar. Size temel temizleme ve optimizasyon, izleme, işlemci ve RAM ve temalara sahip ücretsiz sürümü kullanabilirsiniz. Ama daha çok gelişmiş özelliklere sahip olmak istiyorsanız ücretli sürümü satın almalısınız.

9 – Ashampoo WinOptimizer

Ashampoo WinOptimizer programı bilgisayarı kolayca ve sorunsuz bir şekilde korumanıza yardımcı olan en iyi araçlardan biridir. Sistemi temizler ve bilgisayarı ilk aldığınız zamanki gibi hızlandırır. Tüm araç ve fonksiyonlarının anlaşılması ve güçlü olması oldukça kolaydır. Yazılım tamamen ücretsizdir.

10 – Glary Utilities Pro

Glary Utilities Pro yazılımı tüm bilgisayarın performansla ilgili sorunları için hepsi bir arada çözüm sunar. Sistem çökmeleri ve hataları düzeltir, Windows kayıt defterini temizleyerek diski temizler, dosyaları yönetir, sabit diski birleştirir v.s. Ücretsiz ve Profesyonel (ücretli) olmak üzere 2 farklı sürüme sahip.

Sonuç

Yukarıdaki programlardan size uygun olanı bilgisayarınıza yükleyerek sistem performansının her zaman en üst düzeyde olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer bildiğiniz farklı bir program var ise yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com