Kategoriler
İnternet

Bilinmeyen 10 Gmail Özelliği

Bilmediğiniz Gmail’in 10 Özelliği

Posta hizmeti için birçok insanın (özellikle Android telefonlardan dolayı) bir Gmail hesabı vardır. Gmail her zaman hayatımızın önemli bir parçası olmuştur. Gmail, tüm dünyaya posta gönderip almak için Google tarafından sağlanan en iyi ücretsiz e-posta hizmetlerinden biridir. Gmail şimdiye kadar gönderilen veya alınan herhangi bir hesaba ait tüm iletileri hızlı bir şekilde arar. Gmail’e herhangi bir Web tarayıcısından erişebilirsiniz. E-posta gönderip almak için güçlü bir araç olan Gmail, herhangi bir açılır pencere açma veya entegre banner reklamları içermez.

Sponsorlu Bağlantılar

Gmail önemli mesajları otomatik olarak tanımlar ve diğer mesajlardan ayırır. Mesajların önceliği için kullanabileceğiniz farklı etiketler görmüş olmalısınız. Ayrıca e-postalara yıldız atabilirsiniz. Bunlar yaygın Gmail özelliklerinden bazıları. Ama çoğu kişinin bilmediği birçok özellik vardır. Bu yüzden bugün size tüm bu özellikleri anlatacağız. Verimliliğinizi artırabilecek çok özellik var.

1 – Göndermeyi Geri Al (Undo Send)

Herkes esnek bir hayat yaşamak istiyor. Bu yüzden insanların çoğu hatalarını tersine çevirmek için geri alma seçeneği arıyor. Önemli bir müşteriye bir mesaj veya belge gönderdiyseniz ancak daha sonra hatalar olduğunu fark ettiyseniz bu durum karşısında süreci nasıl geri alsın? Merak etmeyin.

WhatsApp’ın Bilmediğiniz Özellikleri-1

Gmail gönderdiğiniz herşeyi geri almanıza olanak tanıyan Undo Send (Gönderiyi Geri Al) seçeneğine sahip. Bir e-posta gönderdikten sonra Gmail ayarında 5, 10, 20 veya 30 saniye gibi ayarlayabileceğiniz önceden tanımlanmış bir süre bekler. Yanlış e-posta gönderdiğinizi fark eden bu sürece hatalarınızı geri almak için bu geri alma düğmesini kullanabilirsiniz. Bunun için;

A – Gmail hesabınıza giriş yapın.

B – Sağ üst köşeden dişli çark simgesine tıklayarak Ayarlar bölümüne girin.

Sponsorlu Bağlantılar

C – Genel sekmesindeki “Göndermeyi Geri Al” seçeneğini aktif edip istediğiniz süreyi belirtin.

2 – Hazır Yanıtlar

Kimse tekrarlanan şeylerden hoşlanmaz. Küçük bir işyerindeyseniz veya her bir e-postaya o andaki şartlardan dolayı aynı şeyi yazmak zorunda iseniz bunu her defasında yazmanıza gerek yok. Gmail çeşitli adreslere gönderebileceğiniz hazır yanıtları yalnızca tek bir tıklamayla sağlar.

WhatsApp’ın Bilmediğiniz Özellikleri-2

3 – Gönder ve Arşivle

Gönderme ve Arşivleme Gmail Genel ayarında bulabileceğiniz bir seçenektir. Gönder ve Arşivle özelliği, gelen kutunuzu temiz ve düzenli tutmanıza yardımcı olur. Bir e-posta oluştururken mesajınızı gönderebilir ve konuları arşivleyebilirsiniz.

4 – Otomatik İlerle

Bir e-postayı sıkıştırdıktan veya arşivledikten sonra Gmail’in gelen kutusunda olduğunuzu fark etmiş olmanız gerekir. Ayrıca bir konuşmacı sesini kapattığınızda da olur. Otomatik İlerle özelliği, gelen kutusuna tekrar gitmek isteyip istemediğinizi veya bir önceki e-postayı sildikten sonra bir sonraki e-postaya gitmek isteyip istemediğinizi ayarlamanızı sağlar.

5 – Hızlı Bağlantılar

Hızlı Bağlantılar özelliği, doğrudan Gmail kenar çubuğunuzdan herhangi bir şeye erişmenizi sağlar. Etiketler, mesajlar, kayıtlı arama ve daha pek çok şey de dahil olmak üzere herhangi bir yer işaretine sahip URL’ye tek tıklamayla erişebilirsiniz. Bunun için yukarıdaki resimde olduğu gibi Ayarlar bölümüne Labs sekmesine gitmeniz gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

6 – Uygulama Arama

Uygulama Arama Google Dokümanlar’ı veya Google Sitesini kullanıyorsanız Gmail’in arama özelliklerini genişleten mükemmel bir özelliktir. Gmail arama seçeneğinden bir şey ararsanız Google Dokümanlar ve Google Sitesinden eşleşen sonuçları arayacaktır. Böylece tüm işi tek bir sekme seçeneğinden yapmanıza yardımcı olur.

7 – Varsayılan “Tümünü Yanıtla”

Bir e-postaya birden fazla kişi katıldığında Yanıtlama seçeneği başkalarını görüşmeden kopabilir. Bu durumda Tümünü Yanıtla’yı kullanabilirsiniz. Bu seçenekle herkes konuşmaya dahil olan postaları alacaktır. Bunun için Ayarlar bölümünde Genel sekmesine gitmeli ve “Varsayılan yanıtlama davranışı” seçeneğini “Tümünü yanıtla” olarak işaretlemeniz gerekir.

WhatsApp Bilinmeyen Özellikler-3

8 – Google Takvim Gadget’ı

Gmail’i profesyonel amaçlı kullanıyorsanız bu özellik mutlaka size yardımcı olacaktır. Bu seçeneği etkinleştirerek bir sonraki toplantıyı veya projelerinizi planlamak için Google Takvim bilgilerini alıp kullanacaksınız.

9 – Gmail’inizin Erteleme Düğmesini Kullanın

Görüşme yaparken uyarıları ve bildirimleri almak istemediğiniz zaman süreyi ayarlayabilirsiniz. Buna göre özelleştirebilirsiniz.

10 – Gmail Adresinizin Noktaları Önemli Değil

Gmail adresiniz ne olursa olsun bazı noktalar (.) içeriyorsa gerçekten önemli değil. Bazen herhangi bir e-posta adresinde noktalar varsa noktaların nerede nasıl olduğunu unutmak mümkün. Ancak Gmail, Gmail adresinizdeki noktalara dikkat etmez.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com