Kategoriler
Donanım Özel

Bixby Destekli Samsung Akıllı Hoparlör Gelebilir

Samsung, Akıllı Hoparlör Pazarına mı Giriyor?

Bilindiği gibi Amazon ve Google’ın akıllı hoparlörleri bulunmakta. Buna en son Apple’da HomePod isimli akıllı hoparlörü ile dahil oldu. Şimdi ise Samsung bu pazara girme niyetinde. Galaxy S8 ve S8+ ile devreye soktuğu sesli asistan Bixby, şimdilik işini iyi yapıyor gibi. Wall Street Journal’ın yeni bir raporuna göre Samsung, bu sesli asistanı Bixby destekli akıllı hoparlör üzerinde çalışıyor. Eğer bu ürününü hayata geçirirse Google Home, Amazon Echo veya Amazon Alexa ve Apple HomePod akıllı hoparlörleri ile rekabet içine girecek.

Sponsorlu Bağlantılar

İsmi Vega Akıllı Hoparlör Olabilir

Halen geliştirmenin ilk safhalarında olan akıllı hoparlör, Vega kod adını taşıyor. Raporda, gelişiminin Bixby ürünlerinin yayılması nedeniyle yavaşladığı söyleniyor. Geçtiğimiz ay Samsung, Bixby’nin ses özelliklerine erken erişim için ABD’de seçkin bir Galaxy S8 ve S8+ sahiplerini teklif etti. Raporu Bixby’nin Galaxy S8 ve S8+ sahiplerine sunması Temmuz ayının ikinci yarısından önce pek olası değil.

Bu, Vega akıllı hoparlörünün yakın gelecekte herhangi bir zamanda gelmeyeceği anlamına geliyor. Dün, Alibaba’nın Çin pazarına yönelik akıllı bir hoparlör üzerinde çalıştığı bildirildi. Şu anda Amazon echo, Google Home ve Apple HomePod gibi akıllı hoparlörler ABD pazarlarında zaten mevcut. Samsung’un yukarıda bahsedilen partiden ayrılacak Vega akıllı hoparlörü için ne gibi planları olacağını görmek ilginç olacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com