Kategoriler
Ne & Nasıl

Casper Via V8 Format Atma

Casper Via V8 Nasıl Format Atılır?

Bazı nedenlerden dolayı Casper Via V8 model telefonunuza format atmak isteyebilirsiniz. Eğer format atmaya karar verdiyseniz bunu yapmanın iki yolu var. Bunlardan birisi menü üzerinden fabrika ayarlarına döndürerek format atmak diğeri ise tuş kombinasyonu kullanarak format atmak.

Sponsorlu Bağlantılar

Casper Via V8 Telefona Format Atmadan Önce

ÇOK ÖNEMLİ: Her formattan önce yapmanız gerekenler;

1) Verilerinizi yedekleyin (rehber, galeri, mesaj v.b.).

2) Şarjınız en az %25 – %30 civarında olsun

3) Format işlemi sırasında asla müdahale etmeyin.

Casper Via V8 Menüden Format Atma

Casper Via V8 Fabrika Ayarlarına Döndürme

Menü üzerinden format atmak için öncelikle “Ayarlar > Yedekle ve sıfırla > Fabrika verilerine sıfırla > Telefonu sıfırla > Her şeyi sil” yolunu izleyin. Böylece telefonunuz sıfırlama işlemine başlayacaktır. Sıfırlama işlemi yani format işlemi süresince telefona hiçbir şekilde müdahale yapmayın. Aksi taktirde Casper Via V8 telefonunuz bir daha açılmayabilir.

Casper Via V8 Tuş İle Format Atma (Recovery Mode)

Casper Via V8 Donanımdan Format Atma (Kurtarma Modu)

Bu yöntem telefonuza erişim yapamadığınız yada telefonunuzun açılmaması gibi zamanlarda kullanabilirsiniz. Örneğin desen kilidinin, mail adresinin ve şifrenin unutulduğu zamanlar gibi.

Eğer Casper Via V8 telefonunuza tuşları kullanarak format atmak istiyorsanız öncelikle telefonunuzu tamamen kapatın. Telefonunuz kapandıktan sonra “Güç” tuşu, “ses açma” tuşu ve “ses kısma” tuşunu kullanmanız gerekiyor. Bu 3 tuşa aynı anda basın ve ekranda beyaz yazılar görene kadar 3 tuşa da basmaya devam edin. Ekrana beyaz yazılar geldiğinde tuşları hepsini bırakabilirsiniz. Bu ekranda iken bir defa ses açma tuşuna basın. Böylece kurtarma modu ekranı çıkacaktır.

Casper Via V8 telefonunuzun artık dokunmatik devredışı kaldığı için menüler arasında gezmek için ses açma/kapama tuşlarını onay için ise telefonun ön sol kısmındaki seçenekler tuşunu (ön bölümün sağ tarafında geri tuşu, ortada ana menü tuşu, sol tarafta seçenekler tuşu bulunmaktadır ve bunlar dokunmatik tuşlardır.) kullanacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Karşınıza gelen ilk ekranda bir takım seçenekler göreceksiniz. Bu seçenekler arasından “wipe data/factory reset” seçeneği üzerine gelin ve seçenekler tuşu ile onaylayın. Sonraki ekranda “Yes — delete all user data” seçeneğine gelin ve seçenekler tuşuna basın.

Artık Casper Via V8 cihazınızda format işlemi başlamış oldu. İşlem bittikten sonra bazı hataların önüne geçmek amacıyla ses açma/kısma tuşlarını kullanarak ekrandaki seçeneklerden “wipe cache partition” seçeneği üzerine gelin ve seçenekler tuşuna basın. Bu işlemden sonra telefona format atılmış oldu. Casper Via V8 cihazınızı artık açabilirsiniz ama bunun için yani telefonu yeniden açmak için ses açma/kısma tuşlarını kullanarak ekrandaki “reboot system now” seçeneğine gelin ve seçenekler tuşuna basın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com