Kategoriler
İnceleme Özel

CES 2014’deki En İyi Dizüstü Bilgisayarlar (Laptoplar)

Piyasadaki Laptop / Dizüstü Bilgisayar

Her geçen zaman dizüstü bilgisayar alanında hızlı ilerlemeler yaşanmaktadır. Piyasada bir çok çeşit laptop bulunmakta. Birçok laptop performans ve özellik bakımından hemen hemen aynı özelliklere sahip. Laptoplar arasındaki farklar belli bir aşamadan sonra ortaya çıkıyor. Özellikle işlemci çok büyük bir etken. Önemli etkenlerden birisi de RAM ve ekran kartları. Bu parçalar arasındaki fark ne kadar büyük ise o kadar iyi bir laptop / notebook / dizüstü bilgisayardır.

CES 2014’ün En İyi Dizüstü Bilgisayarları

Ocak 2014 de yapılan teknoloji fuarında görücüye çıkan cihazlar arasında tabi ki laptoplar da vardı. İşte bu CES 2014 teknoloji fuarında sergilenen en iyi laptop / dizüstü bilgisayarlar;

Sponsorlu Bağlantılar

Lenovo Y50

Lenovo Y50, 1920×1080 piksel yada opsiyonel 4K (3840×2160) ekran çözünürlüğüne bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Lenovo’nın daha yüksek çözünürlüklü cihazlarına eklenen Yoga 2 Pro ise cihazı cazip kılan bir başka özellik. Opsiyonel Nvidia GeForce grafik işlemcisi ve Intel Core i7 CPU’ya yükseltilebilen işlemcisi ile Lenova Y50 dikkat çekiyor.

Lenovo Y50

Lenovo Flex 14D

Lenovo Flex 14D’nin, orijinal Flex’ten fiyatı dışında pek bir farkı yok. Lenovo, AMD işlemcilerini ve Radeon grafiklerini değiştirerek, “quasi-hybrid” seven ama Yoga ürünlerini fiyatları oldukça fazla olduğu için alamayan kullanıcılar için daha fazla ilgi uyandıran bir seçenek sunmaya çalışmış gibi görünüyor.

Samsung Ativ Book 9 (2014)

15.6 inç olan Samsung Ativ Book 9, 1920×1080 piksel ekran çözünürlüğüne sahip bir cihaz. Intel Core i5 veya i7 işlemcisi ile gelen cihaz, Intel 4400 grafiklerle donatılmış. Cihazın hafızası ise SSD hafıza ile birleştirilerek 1TB’a kadar yükseltilebilir.

Samsung Ativ Book 9

Sony Vaio Fit 11A Flip PC

13 inç ve 25 inç modellerine Vaio Fit 11A Flip PC adını verdikleri 11 inçlik versiyonu ekleyen Sony, eski Flip PC’lerden daha küçük ve daha hafif bir cihaz ile karşımıza çıkıyor. Bu yeni ultra taşınabilir model, yaklaşık 1.5 kg ağırlığında.

Sponsorlu Bağlantılar

Toshiba Chromebook

Chromebook rekabetinde son zamanlarda adından oldukça söz ettiren Toshiba, Toshiba Chromebook adını verdikleri 13 inçlik cihazının fiyatını 279 dolar olarak belirledi. Aslında bu cihaz standart 13.3 inç ekran boyutuna sahip olan ilk Chromebook olma özelliğini de taşıyor.

Lenovo Yoga 2

Yeni Lenovo Yoga 2, 11 inç ve 13 inç modelleri ile iki seçenekte karşımıza çıkıyor. 11 inçlik modelinin fiyatı 529 dolar olan cihaz yaklaşık 1.5 kg ağırlığında ve yaklaşık 2 cm kalınlığında. 512 GB SSD’ye ve Intel i5/i7 işlemciye sahip olan cihaz oldukça dikkat çekiyor.

Lenovo X1 Carbon

X1 Carbon’un 2014 versiyonu olarak tanıtılan cihazın klavyesinde bazı değişikliklere gidildiği görünüyor. Fonksiyon tuş dizilimini küçük bir dokunmatik ekran şeridi ile değiştiren Lenovo, bu değişikliğin kullanılan uygulamalara dayandırıldığını belirtti. Bu şeritte farklı komutlar bulunan 4 ayar sayesinde uygulamalara daha kolay erişilebiliyor.

Asus Transformer Book Duet TD300

Asus Transformer Book Duet TD300

Asus Transformer Book Duet TD300 adı verilen cihaz yalnızca tabletten laptopa dönüşmekle kalmayıp, basit bir tuş sayesinde Android ve Windows 8.1 arasında da geçiş sağlıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com