Kategoriler
İnternet

Chrome’da Unity Web Player İle Oyun Oynama

İnternetten Oyun Oynama Sorunu

Gerek çocuklar olsun gerekse büyükler olsun birçoğumuz canımız sıkıldığında internetten 3 boyutlu oyunlar oynamak isteriz. Ama bu durum bazen işkenceye de dönüşebiliyor. Çünkü Unity Web Player isimli uygulama yüzünden oyun açılmıyor. Oyun ilk açtığınızda Unity Web Player yükleyin diyor sonrasında yükleseniz dahi oynamak istediğiniz oyun açılmıyor. Böylece hevesiniz kaçıyor. Ama artık bu sorunu yaşamak zorunda değilsiniz. İşte cevabı…

Sponsorlu Bağlantılar

Chrome’da Unity Web Player Yüzünden Oyun Oynayamıyorum

Burada Google Chrome internet tarayıcısında Unity Web Player yüzünden oyun oynayamayanlar için çözüm sunacağız. Bu yüzden öncelikle Chrome web tarayıcısına sahip olmalısınız ve Unity Web Player aracını yüklemelisiniz. Eğer Chrome internet tarayıcınız yoksa aşağıdan hem bu tarayıcıyı hemde Unity Web Player aracını indirebilirsiniz.

Google Chrome İnternet Tarayıcı İndir

Unity Web Player İndir

Google Chrome web tarayıcısını talimatları takip ederek indirip kurun. Ardında Unity Web Player aracını yine talimatları takip ederek kurun.

Unity Web Player oyun açılmıyor

Bunları yaptıktan sonra geriye küçük bir detay kalıyor. Chrome internet tarayıcınızı açın ve internet adresi yazan bölüme (URL bölümüne) “chrome://flags/#enable-npapi” yazın ve “Enter” butonuna basın. Böyle yaptığınızda karşınıza birçok şey yazılın bir sayfa çıkacak. Buradan sarı renkli bant çekilen ve “NPAPI’yı etkinleştir Mac, Windows” yazan bir bölüm göreceksiniz. Bunun hemen altında mavi renkli “Etkinleştir” yazısı göreceksiniz. Buraya tıklayarak bu bölümü etkinleştirin.

NPAPI'yı etkinleştirme unity web player

Artık Chrome internet tarayıcınızda Unity Web Player tabanlı oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

“Chrome’da Unity Web Player İle Oyun Oynama” için 3 yanıt

kardeş biz yaptık tamam ama NPAPİ etkinleştir diye birşey çıkmıyor yardımcı olursan sevinirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com