Kategoriler
İnternet

CSE Uzantısını Silme ve www.portalsepeti.com Virüsünü Silme

Bilgisayarımın Bütün Ayarları Bozuldu

Bilgisayarıma yüklediğim küçük bir programdan dolayı internet tarayıcılarımın başına gelmeyen kalmadı. Chrome tarayıcımın ayarları resmen kilitlendi. Chrome anasayfası, arama motoru ve geri kalan herşey değişti. Kontrol resmen www.portalsepeti.com adresinin eline geçti. Hiçbir değişiklik yapamadım. İnternet Explorer tarayıcımın ayarları değişti. Ayrıca Chrome tarayıcıma iki tane uzantı yüklendi. Birisini sildim ama CSE isimli uzantıyı silemedim.

Sponsorlu Bağlantılar

Google Chrome Simgesini Temizleme

chrome simge temizleme

Öncelikle Chrome simgesi üzerinde sağ tıklayın ve “Hedef” yazan bölümün kaşısında iki tırnak işareti (“C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe”) sonrasını tamamen silin ve tamam deyin. Sonra tekrar girin. Eğer yaptığınız değişiklik olmuşsa pencereyi kapatın. Eğer halen iki tırnak işaretinden sonra birşeyler yazıyorsa aynı işlemi tekrar yapın. Taa ki iki tırnak işaretinden sonra birşey kalmayana kadar. Bunun olmasını sebebi birden fazla zararlı yazılım simgesinin oluşu.

Internet Explorer Simgesini Temizleme

internet explorer simge temizleme

Internet Explorer simgesi üzerinde sağ tıklayın ve “Hedef” yazan bölümün kaşısında iki tırnak işareti (“C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe”) sonrasını tamamen silin ve tamam deyin. Sonra tekrar girin. Eğer yaptığınız değişiklik olmuşsa pencereyi kapatın. Eğer halen iki tırnak işaretinden sonra birşeyler yazıyorsa aynı işlemi tekrar yapın. Taa ki iki tırnak işaretinden sonra birşey kalmayana kadar. Bunun olmasını sebebi birden fazla zararlı yazılım simgesinin oluşu. Ardından internet explorer tarayıcısını açın ve “Araçlar/İnternet Seçenekleri” bölümünden anasayfa bölümüne istediğiniz anasayfayı yazın ve uygula deyin.

Silinemeyen CSE Uzantısını Nasıl Silinir?

Chrome CSE uzantısı

Chrome tarayıcım da silemediğim şeylerden birisi de CSE isimli uzantı. Uzantılar bölümüne girdiğimde çöp kutusu işareti olmadığı için silinemiyor. Daha sonra Adwcleaner programını indirdim ve tek seferde sildi. Daha öncesinde birkaç işlem yaptım ama etkisi olup olmadığını bilmiyorum.

CSE Uzantısını ve www.portalsepeti.com Virüsü Nasıl Silinir?

www.portalsepeti.com virüsü silme

İnternette biraz araştırma yaptıktan sonra malware programı kullanmam gerektiğini gördüm. Öncelikle Malwarebytes Anti-Malware isimli malware programını indirdim. Bu program bu virüslerle beraber gelen ve kaldıramadığım istartsurf programını kaldırmamı ve istartsurf kalntılarını temizlememi sağladı.

Sponsorlu Bağlantılar

istartsurf Virüsü Nasıl Kaldırılır?

Adwcleaner programı

Daha sonra Adwcleaner isimli malware programını indirdim. Çalıştır dedikten sonra tarama yaptı ve birkaç virüs tespit etti. Ardından da Temizle dedim. Adwcleaner programı temizleme işleminden sonra bilgisayarı yeniden başlattı ve bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra kaşıma bir rapor çıkardı. Sonra Chrome girdim ve nihayet herşey eskisi gibi.

Ama işiniz hala bitmedi. Hemen Chrome tarayıcınız ayarlar bölümüe girin ve burada bazı temizleme işlemlerini elle yapın.

“Başlangıç/Belirli bir sayfayı veya sayfaları aç” bölümüne girin ve istartsurf adresini silin.

“Ara/Arama Motorlarını Yönet” bölümüne girin ve www.portalsepeti.com adresini silin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com