Kategoriler
İnternet

Daha Bilinçli Bir Facebook Kullanma – Facebook Gizlilik Güncellemeleri

Facebook Gizlilik Ayarlarına Ayar Çekti

Kullanıcı sayısı 1 milyar 200 milyona yaklaşan sosyal medya lideri Facebook yeni güncellemeler yapmıyor. Daha bilinçli paylaşım yapılmasını teşvik eden ve gizlilik ayarlarınızı size devamlı hatırlatacak bu güncellemeler yakında. Sadece bilgisayarlar değil mobil uygulamalarda da değişiklikler olacak.

Hem Bilgisayar Hemde Mobil Güncellemeleri

İlk olarak iOS uygulamasında “topluluk seçimi” özelliği sol üst bölüme alınarak, gönderilerinizin kimler tarafından görülebileceğini daha kolay ayarlamanız sağlanıyor. Aktif olarak test edilen ikinci adımda ise, Facebook’un web sürümünde paylaşılan topluluğun seçildiği ayarlar üzerinde çalışılıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook güncellemeleri

 

Tüm seçenekleri aynı boyutta göstermek yerine, en popüler olan iki seçeneği (Herkese Açık ve Arkadaşlar) daha ön plana çıkaracak. Facebook’un gizlilik ile ilgili yapmayı planladığı en önemli güncelleme ise, “gizlilik kontrolü” özelliği olacak. Bu sayede gönderilerini Herkese Açık ayarıyla paylaşan kullanıcılar, arada bir açılır pencere mesajıyla karşılaşıp, paylaşımlarının herkes tarafından görüntülenebildiğini öğrenecek ve bu ayarları korumak isteyip istemediklerini seçebilecekler. Günde 80 trilyonu aşkın gizlilik denetlemesi yaptığı belirtilen Facebook için, paylaşımlarınızın kazara yanlış kişiler tarafından görülmesi büyük önem taşıyor anlaşılan. Bakalım bu yeni düzenlemeler, bugüne kadar gizlilik hakkında kafası sürekli karışan Facebook kullanıcılarını doğru yola iletebilecek mi.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com