Kategoriler
Ne & Nasıl

Dizüstü Bilgisayarın (Laptop) Batarya Ömrü Nasıl Uzatılır?

Laptopunuzun Şarj Süresini Uzatmak İçin Küçük İpuçları

Windows işletim sistemli laptoplarda yada diğer ismi ile dizüstü bilgisayarlarda kullandığınız bataryaların ömürlerinden şikayetçi misiniz? Laptopunuzun şarj süresi nırmal mi yoksa çok mu kısa sürede bitiyor. Eğer dizüstü bilgisayarınızın bataryasının ömrü bitmemişse size söyleyeceğimiz küçük ipuçları ile laptoplarınızın şarj sürelerini uzatabilirsiniz. İşte küçük ipuçları.

Sponsorlu Bağlantılar

Küçük Detaylara Dikkat

Öncelikle laptopunuzdaki güncellemeleri mutlaka yükleyin. Çünkü bu güncellemeler sistem yeniliklerini yükler ve iyileştirmeler yapar. Bu durumda batarya ömrünü olumlu etkiler. Diğer bir ipucu ise güç seçeneklerini düzenleyin. Burada ekranı karartma, ekranı kapatma, uyku moduna geçiş sürelerini düşürün ve ekran parlaklığını serbest olarak seçin.

Laptop batarya ömrünü uzatma

Son ipucu ise dizüstü bilgisayarınıza takılan flash bellek yani USB, hard disk gibi harici disklerin olması. Bu harici diskler enerji harcadığı için batarya ömrünüzü azaltır. Dolayısıyla eğer kullanmıyorsanız harici disklerinizi laptopunuzdan çıkarın. Ayrıca Bluetooth açık ise bunu da kapatın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com