Kategoriler
İnternet

Dokunmatik Windows 8 İçin Firefox Beta Çıktı

Dokunmatik Firefox

Mozilla’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni nesil tarayıcısı “Firefox for Windows 8 Touch” yani “Windows 8 Dokunmatik için Firefox” için beta sürümü yayınlandı. Firefox Metro olarak da isimlendirilen bu tarayıcı yeni tasarımı ile dikkat çekiyor.

Yeni Nesil Firefox

Tamamen Windows 8 cihazlar üzerindeki dokunmatik deneyimine odaklanan tarayıcı, modern arayüz için optimize edilmiş olarak geliyor. Beta sürüm ile birlikte, Internet Explorer 11’i andıran arayüzden sonra özellikler tarafında da benzerlikler bulunduğu görülüyor. Windows 8 Touch için Firefox, IE11’e benzer bir şekilde çoklu parmak hareketlerini destekliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Dokunmatik firefox

“Pinch to zoom” ve “one-tocuh swipe transitions” gibi özellikler Firefox tarafından da kullanılıyor. İşletim sisteminin, farklı uygulamaların modern arayüz üzerinde yan yana kullanılmasını sağlayan “snap” özelliği de Firefox tarafından desteklenen özellikler arasında. Final sürümünün 18 Mart tarihinde yayınlanması beklenen tarayıcının beta sürümünü Mozilla web sitesi üzerinden indirebilirsiniz.

Mozilla Firefox Resmi Web Sitesi

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com