Kategoriler
Özel Yazılım

En İyi 5 Şifre/Parola Yönetme Programları

Bütün Şifrelerinizi Kontrol Altına Alın

İşlerinizi güvende tutmanın en basit ve en kolay yollarından biri de şüphesiz parola kullanmaktır. İster dizüstü bilgisayarlarda ister akıllı telefonlarda olsun şifreler, saklanan içeriğe mahremiyet sağlıyor. Birincil amaç güçlü bir şifre uygulayarak işleri gizli tutmaktır. Yeni hesaplar oluşturmak çok kolaydır. Akla her biri farklı bir kullanıcı adı ve şifresi olan yeni hesaplar oluşturmak gibi geliyor. Her hesap için Gmail hesabı Facebook, Twitter veya herhangi bir sosyal medya hesabı her zaman farklı bir şifreye sahip olması önerilir. Her hesap için aynı şifreye sahip olmak saldırıya uğrama ihtimali demektir. Hackerlar hesabınızdaki herhangi birinin şifresini öğrenirse tüm hesaplarınıza ulaşır. Yani şifreyi aynı tutmak ya da bir yere yazmak güvenli değildir.

Sponsorlu Bağlantılar

Diğer yandan da kimlik hırsızlığı her geçen gün artmakta. Onlarca hizmete üye iseniz şifreleri her bir hesap için akılda tutmak oldukça zordur ve bunları bir ara ihtiyaç duyduğunuzda unutabilirsiniz. Kendinize acı çekmeden tüm parolalarınızı kolayca yönetmek istiyorsanız şifre yöneticisi kullanma zamanı geldi demektir. Tüm şifrelerinizi etkin bir şekilde yönetmenize yardımcı olacak bazı hizmetler mevcut ve bu hizmetlerin kullanımı ücretsizdir.

Tüm Parolalarınızı Kolayca Yönetmenin 5 Yolu

KeePass

KeePass programı açık kaynak kodlu bir yazılımdır ve tüm şifreleri kolay ve verimli bir şekilde kullanabilen en popüler şifre yöneticilerinden biridir. Hesap güvenliğini sağlamak için güçlü ve karmaşık şifreye sahip olmanızı sağlayan esnek bir şifre üreticisi özelliğine sahiptir. KeePass ile çeşitli siteler için oturum açma bilgilerinizi saklamak için bir veritabanı oluşturabilirsiniz. Veritabanına girdikten sonra hızlı bir şekilde internet sitelerine erişebilirsiniz.

LastPass

LastPass yazılımı da bu alanda popüler hizmetlerden. Tüm şifrelerinizi çevrimiçi olarak saklamanızı sağlayan en iyi şifre yöneticilerinden biridir. Ayrıca bilgisayar, akıllı telefon veya tablet gibi elektronik cihazlarla senkronize edildi. LastPass yazılımı parolayı denetlemek için iki faktörlü kimlik doğrulamayı desteklemektedir. Yani yazılım, şifrenizi hatırlar ve birisi şifrenizi kırmaya çalıştığında şifreni otomatik olarak değiştirir. Kullanımı kolay ve ücretsizdir.

LastPass yazılımı Windows, Android, Linux, OS X, iOS ve BlackBerry’yi de içeren hemen hemen her işletim sistemini destekler ve Chrome, Firefox, Opera, Internet Explorer ve Safari gibi tarayıcılar için de eklenti desteği sunmakta.

Sponsorlu Bağlantılar

PasswordSafe

PasswordSafe yazılımı ücretsiz çevrimiçi bir hizmettir. Windows, Mac, Linux ve her modern tarayıcıyı içeren her masaüstü sürümünde iyi çalışır. Bu hizmet giriş bilgileriniz, e-posta oturum açma numaralarınız, pin numaraları ve diğerleri gibi tüm ayrıntılarla tüm şifrelerin depolanması için şifrelenmiş bir yöntem kullanmaktadır. Uygun PopLogin yer imi uygulaması ile herhangi bir web sitesi için yeni ve güvenli bir şifre oluşturabilirsiniz. Sağlanan tüm bağlantılar güvenli ve şifrelidir.

Dashlane

Dashlane yazılımı güvenli, kolay otomatik giriş v.b. özelliklere sahip basit ve kullanımı kolay bir yazılımdır. Parolalar iki faktörlü kimlik doğrulaması ile tamamen güvendedir. Birisi hesabınızı kırmaya çalışırsa yazılım parolayı gözlemleyecek ve yeni ve güçlü şifreyle sıfırlayacaktır. Herhangi bir hesabınızın şifresini değiştirmek isterseniz kendiniz de değiştirebilirsiniz.

Clipperz

Clipperz yazılımı çevrimiçi şifre yöneticisi olduğundan istediğiniz zaman ve her yerden erişebilirsiniz. Bu hizmet tamamen şifreleme algoritmalarına dayanmaktadır. Clipperz yazılımı, farklı web sitelerinin şifrelerini depolamaktan daha fazlasına sahip. Kredi kartı bilgileri, hesap numarası ve PIN numarası gibi kişisel bilgilerinizi saklayabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com