Kategoriler
Ne & Nasıl

Facebook Bildirimlerinin Cep Telefonuna Mesaj Olarak Gelmesi

Bildirimleriniz Mesaj İle Gelsin

İnternet ile ilgisi olan herkesin mutlaka bir facebook adresi vardır. Hatta öyle ki facebook hastaları bile var. Böyle inanları çevrenizde mutlaka görmüşsünüzdür. Aşırıya kaçanları yani. Eğer sizinde bir facebook adresiniz varsa ve eğer facebook bildirimlerinizin facebook’a girmeden öğrenmek istiyorsanız bu mümkün. Çünkü birkaç ayarlama ile facebook bildirimleriniz cep telefonunuza mesaj olarak gelebilir. Nasıl mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook Ayarları Nasıl Yapılır?

Facebook’a bu derece “bağlı” kaldığımıza göre profilimizdeki güncellemeleri sürekli bir şekilde görüntülemek ve bize gelen bildirimlerden anında haberdar olmak istiyoruz.

İşte bu mini rehberimizde bu konu üzerine eğiliyoruz. Keza mobil kullanımın bu kadar yoğun olması Facebook’a verdiğimiz önemi gösteriyor. Birazdan bahsedeceğimiz yöntem sayesinde sizinle ilgili gelişmelerin dakikası dakikasına telefonunuza mesaj olarak gelmesini sağlayabilirsiniz. Öncelikle Facebook’a giriş yaptıktan sonra sağ üst kısımdan menü üzerinden “Hesap Ayarları” kısmına gidin. Karşınıza kişisel bilgilerinizin bir kısmını değiştirebileceğiniz ekran açılacak. Burada sol taraftaki seçenekler üzerinden “Mobil”e tıklayın.

Etkinleştirme, Facebook Mobil’in senin telefonuna mesajlar göndermesine izin verir. Arkadaşlık istekleri, mesajlar, duvar yazıları ve arkadaşlarından durum güncellemeleri için bildirimler alabilirsin.Ayrıca telefonundan durumunu güncelleyebilir, telefon numaralarını aratabilir ya da fotoğraf ve video yükleyebilirsin.

Metninin yer verildiği bölümün hemen alt kısmında “Telefon ekle” seçeneği yer alıyor. Buna tıkladığınızda iki adımda tamamlayabileceğiniz aşama için ufak bir pencere karşınıza geliyor. Burada ülke ve operatör seçimi yapmanız gerekiyor. Bulunduğunuz ülkeyi seçip, operatörü de belirttiğinizde (Türkiye için şu an Turkcell ve Vodafone var) “Sonraki” düğmesi sayesinde ikinci aşamaya geçebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

İkinci pencerede iki tane bilgilendirme maddesi geliyor. Bunlardan ilkinde 3223’e F yazıp göndermeniz gerektiği belirtiliyor. İkinci maddede ise yolladığınız mesaja gelecek onay kodunu penceredeki uygun alana yazmanız gerektiğinin bilgisi var.

Burada dikkat edilmesi gerekenler aslında alttaki iki seçenek. Telefon numaranıza kimsenin Facebook üzerinden ulaşmasını istemiyorsanız ilk seçenekteki onayı kaldırın. İkinci seçenek ise gayet açık. 🙂 Ayrıca pencerede ufak olarak yazılan uyarıyı da belirtelim.

Facebook, bu hizmet için ücret almaz. Standart kısa mesaj ücretleri geçerlidir.

Evet, Facebook mesaj gönderim işlemleri için herhangi bir ücret almıyor. Fakat gelen mesajlara siz de aynı mesaj üzerinden cevap vermek isterseniz o zaman kısa mesaj tarifesi devreye giriyor. Ücretlendirme de işte bu tarife üzerinden yapılıyor. F yazarak attığınız mesaj sonrasında gelen onay kodunu penceredeki uygun alana girdikten hemen sonra karşınıza Facebook şifrenizi isteyen bir pencere geliyor. Burada şifreyi girdikten sonra işlem tamam.

facebook-bildirimleri-mesaj

Daha sonrasında yine “Hesap Ayarları” üzerinden “Mobil”e baktığınızda telefon numaranızla karşılaşıyorsunuz.

Sponsorlu Bağlantılar

Buradaki ayarlamalar gayet açık ama kısaca bir değinelim. İşte bu kısımda dilerseniz belirlediğiniz saatler haricinde bildirimlerin gelmesini önleyebilir, Facebook kullandığınız sırada SMS bildirimlerini iptal edebilir, kişiye ya da sayfaya özel bir bildirim güncellemesi alabilirsiniz. Diğer seçenekler arasında zaten aşağıdaki gibi seçenekler var ve gayet açıklar.

  • Duvarında durumuna veya gönderilerine yorum yaptığında
  • Seni arkadaş olarak eklediğinde veya arkadaşlık isteğini onayladığında
  • Diğer tüm bildirimler

Ayrıca mobil penceresi üzerinden günlük sizin belirleyeceğiniz sayıda bildirim gönderilmesini de sağlayabilirsiniz. Seçenekler 1, 5, 10, 15… şeklinde gidiyor ve elbette sınırsız da var. Velhasıl hesabına dair herhangi bir bildirim olduğunda anında mesaj ile haber almak isteyenler için gayet mantıklı bir çözüm.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com