Kategoriler
Ne & Nasıl

Facebook Profilinin Sahte Olup Olmadığı Nasıl Kontrol Edilir?

Facebook Hesabı Sahte mi Gerçek mi?

Facebook çevrelerindeki insanlarla etkileşim kurmanın ve sosyal paylaşım ağınızı kolaylıkla artırmanın kolay ve etkili bir yolunu sunan en büyük sosyal medya platformlarından biridir. Şu anda Facebook’ta milyonlarca hesap var. Peki Facebook’da gördüğünüz her hesap gerçek mi? Sizin hesabınızın gerçek olması bütün hesapların gerçek olacağı anlamına gelmez. Sahte Facebook hesabının yeni bir trend olduğu açıkça görülmekte. Facebook hesaplarının neredeyse %20’si sahte hesaplardan oluşuyor ve her geçen dakika sayısı hızla artıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook’un kendisi sahte Facebook hesabı için kimlik doğrulaması yapamaz ve manuel olarak silebilir. Bu yüzden bilinmeyen bir yerden mesaj veya arkadaş isteği alıyorsanız herhangi bir işlem yapmadan önce hesaplarının gerçek ve sahte olup olmadığından emin olun. Sahte Facebook hesapları birçok masum kullanıcıyı uyuşturmak için yaratılmıştır ve kullanılır. Sahte hesap kullanıcısı kişisel bilgilerinizi çalabilir, resimlerinizi kötüye kullanabilir ve kasıtlı olarak zarar verebilir.

Bu nedenle kendi iyiliğiniz için sahte Facebook hesabının kendinizi güvende tutmak, çevrimiçi olarak korunmasını sağlamak, bilmediğiniz insanlardan uzak tutmak önemlidir. Şüpheli bir kişiden arkadaş talebi alırsanız bir daha ki sefere profilin orijinal olup olmadığını öğrenmeye çalışın. Facebook profilinin gerçek olup olmadığını kontrol etmek için bazı ipuçları vereceğiz.

Sahte Facebook Profilini Anlamanın İpuçları

Zaman Çizelgelerini Kontrol Edin

Şüpheli kişiden bir mesaj alırsanız veya talep ederseniz onun profilinden geçmeniz yeterlidir. Facebook Profili, Facebook’ta neler paylaştığına bakılmaksızın bir kişi hakkında çok şey öğrenmenin kolay bir yoludur. Çoğu sahte hesaplar yaygın arkadaşlık taleplerini göndermeye başlamadan iki veya üç hafta önce oluşturulur. Ayrıca o profilin zaman çizelgesinde “kimsiniz?” Veya “sizi tanıyor muyum?” Yazan insanların çoğunu bulursanız sahte Facebook hesabı olması daha muhtemeldir.

Arkadaşlarını Kontrol Edin

Arkadaş listelerini kontrol edin. Arkadaşları küresel mi yoksa yerel mi? Arkadaş listesindeki daha fazla yerel arkadaş, kişinin gerçek olma ihtimalinin daha yüksek olduğu anlamına gelirken daha az ya da hiç yerel arkadaşa sahip olmayan daha fazla küresel dostluk listesi şüpheli şeyler yapar. Arkadaş listenizde yerel arkadaş olmamasıyla ilgili herhangi biriniz varsa bu sahte hesap sahibi biriyle uğraştığınız anlamına gelir. Birisinin daha az arkadaşı olsa bile hesabın sahte olması ihtimali var ve bu hesap çok insanı eklemek için değil başka bir kişi için oluşturulmuş. Yani herhangi bir harekete geçmeden önce beyninizi kullanın.

Sponsorlu Bağlantılar

İrtibat Bilgilerini Bul

Çoğu kişi iletişim bilgilerini gizli tutuyor. Böylece kimse internet üzerinden onları kötüye kullanamıyor. Hem erkek hem de kadınlar iletişim bilgilerini gizleme eğilimini takip ediyorlar. Kişinin hesabının gerçek olup olmadığını öğrenmek isterseniz iletişim bilgilerinin görünür olup olmadığını kontrol edin. Görünürlerse muhtemelen sahte Facebook hesabı olma ihtimali yüksektir. Eğer herhangi bir bayan hesabıysa sahte Facebook hesabı olduğu çok açıktır.

Profil Resmini Kontrol Edin

Çoğu sahte Facebook hesabı her zaman tek bir görüntüye sahiptir. İlgili Facebook hesabının profil resmi her zaman aynı mı? O zaman şanslısınız, bu hesap sahte.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com