Kategoriler
Mobil

Fotoğraf Makineli Akıllı Telefon – Samsung Galaxy K Zoom Özellikleri

Beklenen Galaxy S5 Zoom Tanıtıldı

Samsung’dan beklenen akıllı telefon geldi. Daha önceki haberimizde geleceğini açıkladığımız Galaxy S5 Zoom, Samsung Galaxy K Zoom olarak duyuruldu. Singapur’da yapılan bir etkinlikle bugün tanıtılan Samsung Galaxy K Zoom model akıllı telefon bildiğiniz gibi fotoğraf çekmeye yönelik bir telefon. Daha önceki seride Galaxy S4 Zoom akıllı telefona göre iyileştirilmiş bir model. Özellikleri ve tasarımı ile şimdiden beğeni toplamış durumda.

Galaxy K Zoom Olarak Geldi

Son günlerde sıklıkla söylentileriyle karşılaştığımız Samsung Galaxy K Zoom, geçtiğimiz gün gelen duyuruyla resmiyet kazandı. Samsung, geçtiğimiz sene kamera telefonu olarak Galaxy S4 Zoom ile karşımıza çıkmıştı. Şimdi ise, Galaxy K ile geldi. Android 4.4 ile gelen Galaxy K Zoom, akıllı telefona yönelik özellikleri ele alındığında ilk olarak 6 çekirdekli Exynos yongasetini teknolojisinin merkezinde konumlandırıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy S5 K Zoom

1.3 GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A7 ve 1.7 GHz saat hızındaki Cortex-A15 çekirdekleri iş yüküne göre devreye girebilen cihazda 2GB RAM ve Mali-T626 grafik bulunuyor. 8 ve 16GB’lık iki dahili depolama kapasi opsiyonuyla gelen Galaxy K Zoom’da 64GB’a kadar microSD kart desteği de mevcut. 1280 x 720 piksellik 4.8 inç ekranlı modelde ekranın piksel yoğunluğu ise 306ppi. Galaxy K Zoom’un bataryası ise 2430mAh seviyesinde. LTE desteği bulunan cihazda Bluetooth 4.0 BLE özellikleri de bulunuyor.

Fotoğraf Çekmek İçin Tasarlandı

Fotoğraf makinesi kapsamında ele alınacak olursa üründe 10x optik zoom, 20 megapiksel fotoğraf çekim ve 1080p video kaydı özellikleri öne çıkanlar. Selfie severler için ise ön kamerasıyla 2 megapiksel fotoğraf çekilirken ayrıca 720p video kaydı yapılabiliyor. Galaxy S4 Zoom’daki fokal aralığı ve diyafram açıklığı değerleri Galaxy K Zoom’da aynı şekilde yer alırken cihazın fiyatı ve pazara ne zaman sunulacağı soruları henüz cevabını bulmadı. Buna karşın cihazın Asya ülkelerinde kısa süre zarfında satışa sunulması bekleniyor.

Çıkış Tarihi ve Satış Fiyatı

Mayıs ayında çıkması beklenen telefonun henüz net tarihi ve satış fiyatı bilinmiyor.

Samsung Galaxy K Zoom Teknik Özellikleri

  • Arka Kamera; 20.7MP, 1/2.3″ kamera. Bu kamerada görüntü sabitleyici ve 10x optik zoom bulunuyor. Ek olarak Xenon flash ışığı da var. Açıklık oranı ilk zoom’da F3.1, 10x zoom’da F6.3.
  • Ön Kameras; 2MP ön kamera
  • Ekran; 4.8 inç değerde Super Amoled ekran, 306ppi ve 1280×720 çözünürlük sunuyor.
  • İşlemci; 6 çekirdekli Exynos 5 Hexa işlemcisi var. 4 çekirdeği 1.3GHz ARM Cortex A7 ve 2 çekirdeği de 1.7 GHz ARM Cortex A15 olmak üzere. GPU olarak da Mali-T624 var.
  • Ram; 2GB RAM.
  • Dahili Depolama Alanı; 8GB dahili bellek + 64GB’a kadar microSD kart desteği.
  • Batarya; 2,430mAh batarya var.
  • İşletim Sistemi; Android 4.4 KitKat işletim sistemi ile geliyor.
  • Renk Seçenekleri; Telefon, siyah, beyaz ve mavi renk seçenekleriyle gelecek.
  • Diğer Özellikleri; LTE, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, NFC gibi bağlantı teknolojilerine sahip.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com