Kategoriler
Oyun Özel

Gelmiş Geçmiş En Çok Satılan Bilgisayar (PC) Oyunları

Oyunlar Hayatımızın Bir Parçası

Geçmiş zamanda insanlar oyun oynamak için ya internet kafelere giderdi yada atari salonlarına. Şimdi ise bilgisayarı olan hemen herkes bilgisayarında oyun oynamakta. Aslında bakarsanız oyun oynamak artık hayatın bir parçası olmuş durumda.

Şimdiye Kadar En Çok Satılan Oyunlar

Size daha önce şimdiye kadar en çok satılan oyunları BURADAKİ haberimizde aktarmıştık. Hayatımızda bu kadar önemli bir yer kaplayan oyunlar konusunda acaba her insan aynı şeyi mi düşünüyor? Herkes aynı oyunu mu oynuyor? Tabi ki hayır. Ama öyle oyunlar var ki oyunlar varolduğundan beri en çok satılan oyunlar bunlar oldu. İşte bilgisayarlar için gelmiş geçmiş, şimdiye kadar en çok satılan oyunlar…

Sponsorlu Bağlantılar

12 – SimCity 3000

Şu sıralar Facebook ve akıllı telefonlar üzerinden sıkça oynanan klasik şehir kurma simulasyonu oyunlarının atası olarak tabir edilen SimCity serisinin 1999 yılında piyasaya sürülen 3. halkası. bugüne dek 5 milyon adet satış gerçekleştirmiş.

11 – StarCraft II: Wings of Liberty

StarCraft II: Wings of Liberty’nin PC platformundaki satış rakamı ise 6 milyonu bulmuş durumda.

10 – The Sims 2

Yaşam simulasyonu oyunu olarak dikkat çeken The Sims 2, PC için toplamda 6 milyon adet satış gerçekleştirmiş.

9 – Myst

Grafik macera, puzzle türünde olan Myst toplamda 6 milyon adet satış gerçekleştirdi. Ayrıca Myst, 90′lı yılların sonuna kadar en çok satılan oyun ünvanına da sahipti.

Sponsorlu Bağlantılar

8 – The Sims

The Sims bugüne dek 6.3 milyon adet satış gerçekleştirmiş.

7 – Guild Wars

O zamana göre oldukça etkileyici sayılabilecek 3D grafiklere ve üst düzey oynanışa sahip olmasıyla dikkatleri üzerine çeken Guild Wars 2005 yılından bu yana PC üzerinde 6.5 milyon adet satış gerçekleştirmiş.

6 – The Sims 3

2009 yılında piyasaya sürülen The Sims 3 kısa sürede 10 milyon adet satışla oyun dünyasında önemli bir imzaya sahip.

5 – Battlefield 2

Battlefield 2
Battlefield 2

piyasaya sürüldüğü 2005 yılından bu yana 11 milyon adet satış gerçekleştirmiş.

4 – StarCraft

1998 yılında piyasaya sürüldüğü tarihte büyük etki yaratan StarCraft, gerçek zamanlı strateji oyunları arasında önemli bir yere sahip olacak ki bugüne kadar 11 milyon adet satış gerçekleştirmiş.

3 – Diablo III

Diablo III, 2013 yılının son çeyreğinde açıklanan rakamlara göre 12 milyon adet satış gerçekleştirmiş.

Sponsorlu Bağlantılar

2 – World of Warcraft

Warcraft serisinin 10. yılında 23 Kasım 2004′de satışa çıkan oyun, kısa sürede en çok oynanan RPG oyunları arasında yer aldı. Dünya genelinde 12 milyonu aşkın kullanıcısı ile Guinness Rekorlar Kitabına giren oyunun toplam satış rakamı ise 14 milyon adet!

1 – Minecraft

Minecraft
Minecraft

Tüm platformlarda toplamda 49.5 milyon adet satarak, tüm zamanların en çok satılan 3. oyun olmayı başaran Minecraft bulunuyor. Piyasaya sürüldüğü 2009 yılından bu yana fenomen haline gelen Minecraft, PC platformunda toplamda 16 milyon adet satış gerçekleştirerek listemizin 1. sırasında olmayı başarıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com