Kategoriler
Ne & Nasıl

General Mobile Discovery Elite Format Atma

Format Atmadan Önce Hazırlık Yapma

General Mobile’ın Discovery Elite model akıllı telefonuna herhangi bir nedenden dolayı format atmak isterseniz bu işlem oldukça basit. Ama bu işlemi yapmanın iki yolu var. Bunlardan birisi ayarlar bölümünden farbrika ayarlarına geri döndürme diğeri ise donanımdan format atma. Ama şunu asla unutmayın, hangi telefon yada tablet olursa olsun format atmadan önce şunları mutlaka yapın;

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Her formattan önce mutlaka verilerinizi (rehber, galeri, mesaj v.b.) yedekleyin.

2 – Telefon yada tabletinizin şarjının en az %25-30 olması gerekiyor.

General Mobile Discovery Elite format atma-2

General Mobile Discovery Elite Özellikleri ve Fiyatı

General Mobile Discovery Elite Telefona Nasıl Format Atılır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi iki yöntem ile format atılabilir.

1 – Bunlardan birisi fabrika ayarlarına döndürme seçeneği. Bunun için menüden “Ayarlar” bölümüne girin ve buradan “Yedekle ve sıfırla” menüsüne dokunun. Sonrasında karşınıza çıkan pencerede “Fabrika verilerini sıfırlar” yazısına dokunun. Sonrasında ise ekranda size iki seçenek sunuluyor. Bunlardan birisi “Telefon hafızasını sıfırla” ve Yüklü uygulamaları sil”. Bunlardan istediğinizi işaretleyip ekranın en altında “Telefonu sıfırla” yazısına dokunun ve “Tamam” deyin. Böylece işaretlediğiniz bölüm sıfırlanacaktır. Eğer ikisini de seçmeden “Telefonu sıfırla” derseniz sadece Google hesabınız sıfırlanacaktır.

Eğer telefonunuzu tamamen sıfırlamak isterseniz her iki seçeneği de işaretleyip “Telefonu sıfırla” demelisiniz. Sonrasında telefon sıfırlama işlemine başlayacaktır. Sıfırlama işleminden sonra yeniden kurulum ekranı gelecektir ve telefonunuzu tekrardan kurabilirsiniz. Sıfırlama işlemi sırasında telefonunuzu asla kapatmaya çalışmayın. Aksi taktirde telefonunuz bir daha açılmayabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

2 – İkinci yöntem ise telefonun bazı tuşlarını kullanarak format atma. Bu yöntemle format atma genellikle desen kilitleri unutuldğu zaman yapılır. Daha öncesinde şunu belirtelim, General Mobile model akıllı telefonların format atma işlemi bazı durumlarda birkaç saat gibi uzun sürmektedir. Sabırla bekleyin lütfen. Eğer müdahale ederseniz telefonunuz bir daha açılmayabilir. Tuşları kullanarak format atmak için öncelikle telefonunuzu kapatın. Daha sonra “Güç” tuşu ile “Ses açma” tuşlarına aynı anda basın.

General Mobile Discovery Elite format atma

Telefon ilk açıldığında titreyecektir. Siz her iki tuşa basmaya devam edin. İkinci titreme olduğunda parmağınızı “Güç” tuşundan bırakın ve “Ses açma” tuşuna basmaya devam edin. Yaklaşık 30 saniye bekledikten sonra ekran kurtarma menüsü çıkacaktır. Bu noktadan sonra dokunmatik çalışmayacağı için seçmek istediğiniz yazının üzerine gelmek için ses açma ve kısma tuşlarını, onay için güç tuşunu kullanacaksınız.

Kurtarma modu ekranında karşınıza çıkan menülerden “wipe data/factory reset” yazısı üzerine ses kısma tuşu ile gelin ve güç tuşuna basarak “OK” deyin. Daha sonra karşınıza çıkan ekrandaki seçeneklerden “Yes — delete all user data” yazısı üzerine ses kısma tuşu ile gelin ve güç tuşu ile “OK” deyin. Ekranda “Siliniyor” şeklinde bir yazı belirecektir. İşlem bittikten sonra telefonunuz sıfırlanıyor ama bazı çakışmaların önüne geçmek için karşınıza çıkan ekranda “wipe cache partition” seçeneği üzerine gelip güç tuşuna basın. Bu işlem de bittikten sonra telefonu açmak için kurtarma modu ekranındaki “reboot system now” yazısı üzerine gelip güç tuşuna basın. İşlem bittikten sonra kurulum ekranı açılacaktır. Artık telefonunuzu kendinize göre kurabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com