Kategoriler
Ne & Nasıl

General Mobile (GM) 5 Plus DNS Değiştirme

GM 5 Plus DNS Nasıl Değiştirilir?

General Mobile 5 Plus yada kısaca GM 5 Plus telefonunuzda hem Wi-Fi için DNS ayarlarınızı değiştirebilir hemde mobil veri için DNS ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Böylece erişime kapalı internet sitelerine giriş yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Mobil Veri İçin DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Eğer internete mobil veri ile yani GM 5 Plus telefonunuzun interneti ile bağlanıyorsanız DNS ayarlarınızı değiştirmek için vir VPN uygulamasına ihtiyacınız var. Bunun için aşağıdaki yazımızı okumanızı öneririz.

Android İçin En İyi VPN Uygulamaları

Wi-Fi İçin DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Eğer GM 5 Plus telefonunuzdan internete Wi-Fi ile bağlanıyorsanız o zaman her hangi bir uygulamaya ihtiyacınız yok ve el ile bir takım ayarları değiştirmeniz gerekiyor. Bunun için öncelikle bir kablosuz ağa bağlanmalısınız.

Bir kablosuz ağa bağlandıktan sonra (“Ayarlar>Kablosuz” yolunu izleyin) bağlanmış olduğunuz kablosuz ağın isminin olduğu yere parmağınız ile uzun basın. Böylece karşınıza bazı seçenekler çıkacaktır.

Bu seçenekler arasında “Gelişmiş Seçenekler” yazısına dokunun. Karşınıza çıkan seçenekler arasındaki “IP ayarları” bölümündeki “DHCP”seçeneğini “Statik” yapın. Böylece aşağıya doğru yeni seçenekler çıkacaktır. Burada IP adresi, ağ geçidi, ağ örnek uzunluğu, DNS 1 ve DNS 2 seçeneklerinin hepsini doldurmalısınız. Ama IP adresi, ağ geçidi ve ağ örnek uzunluğunu değerlerine ekranda gördüğünüz rakamların aynısını yazın. Zaten IP adresini yazdıktan sonra diğer ikisi otomatik olarak dolacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Son 2 seçeneğe yani DNS 1 ve DNS 2 seçeneklerine geçerli birer DNS değerleri girin ve “Kaydet” yazısına dokunun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com