Kategoriler
Ne & Nasıl

Google Haritalar (Google Maps) İle Park Yeri Kaydetme

Park Yerini Unutmak Sorun Olmaktan Çıkacak

Birçok kişi bir yere arabası ile gittiğinde arabasını park ettiği yeri unutabiliyor. Hatta bizler bile bilmediğimiz bir yere gittiğimizde ve arabamızı park ettikten uzun bir süre sonra döndüğümüzde acaba arabamı nereye park etmiştim diye düşünüyoruz. İşte bu soruna Google dur dedi. Google Maps yani Google Haritalar uygulamasını kullanıyorsanız arabanızı nereye park ettiğinizi kaydedebilir ve döndüğünüzde harita üzerinden arabanızın park yeri konumunu görebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Google Haritalarda Araba Park Yeri Kaydetme

Yeni gelen bir özellik ile arabanızı park ettiğiniz yeri harita üzerinden kaydedebilirsiniz. Bunun için konumunuzu gösteren mavi noktaya dokunun. Ekranın aşağısında beliren seçeneklerden arasında Park Yerini Kaydet seçeneği ile kaydetme işlemini yapın. Böylece harita üzerinde arabanızı park ettiğiniz yerde bir P harfi olacak. İşiniz bittiğinde ise P harfine dokunun ve ekranın altında beliren bilgilendirme bölümüne dokunun. Karşınıza çıkan yeni ekranda Temizle seçeneğine dokunun.

Daha önce iOS 10 ile gelen bu özellik artık Android platformunda da olmuş oldu. Ayrıca şu anda Google Haritalar uygulamasında menüde Park Yeri Kaydet seçeneğini göremeyenler güncellemenin gelmesini beklesinler.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com