Kategoriler
Mobil

Görme Engelliler İçin Samsung Akıllı Telefon – Samsung Ultrasonic Kılıf

Bu Telefon Çok Daha Akıllı

Samsung’un Galaxy Core Advance isimli modeli için geliştirdiği araçlar oldukça dikkat çekici. Bunların içinde en dikkat çekici olanı ise görme engelliler için geliştirilmiş aracı. Görme engelliler için geliştirilen bu araç görme engelli kullanıcısına etrafında herhangi bir cisim olup olmadığını sesle yada titreşimle bildiriyor.

Etrafınızda Ne Olduğunu Bildiriyor

Bu kılıf sayesinde görme engelli kullanıcılar bilmedikleri yerlerdeki engelleri anlayabilecek ve daha rahat hareket imkanına kavuşacaklar. Engeller, kullanıcıya titreşim ya da TTS (yazının sese aktarılması) yoluyla bildirilecek. Kullanıcılar telefonu (elbette kılıf takılı bir şekilde) nereye tutarlarsa tutsunlar, 2 metre mesafeye kadar çevrelerinde bir şey olup olmadığını anlayabilecekler.

Sponsorlu Bağlantılar

Görme Engelliler İçin Samsung Ultrasonic kılıf

 

Bunları yapan aracın adı, Ultrasonic kılıf. Bir diğer araç, Optical Scan Stand adını taşıyor ve basılı materyallerden alınan görüntülerin OCR teknolojisiyle okunup, sese aktarılmasını sağlıyor. Bu sayede görme engelliler normalde okuyamayacakları şeyleri okuma şansı buluyorlar. Bu araç, özellikle de kullanıcı yalnızken iş görmesi için tasarlanmış. Cihaz, standın üstündeki kağıdı algılar algılamaz metin tanılama yazılımı başlatarak metni tarıyor ve kullanıcıya okuyor.

Son araç ise Voice Label adını taşıyor. Tasarlanma amacı ise görme engelli kullanıcıların çeşitli not ve sesli etiketler kullanarak nesneleri ayırt etmesini sağlamak. Kullanıcılar NFC teknolojisi sayesinde akıllı telefonları ile kablosuz bir bağlantı kurup, istedikleri notları alabiliyorlar. Ayrıca bu teknoloji sayesinde kullanıcılar elektronik cihazlara ilişkin kısa açıklamalar da kaydedebiliyorlar. Samsung Galaxy Core Advance, Samsung’un düşük kapasiteli bir modeli. Bu üç aracın etiket fiyatları bilinmezken, ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı da bilinmiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

“Görme Engelliler İçin Samsung Akıllı Telefon – Samsung Ultrasonic Kılıf” için 2 yanıt

Biraz araştırma yaptım ve uygun fiyatlı bir cep telefonu buldum. Görme engelliler için Nokia N82 model telefon var. Gittigidiyor.com’da bu telefonu bulabilirsiniz.

Sayın yönetici görme engelliler için olan telefon hakkında daha fazla bilgi almak istiyorum. Kullanım kolaylığı, dayanıklığı, fiyat ve nasıl temin edileceği konusunda beni bilgilendirir misiniz
Teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com