Kategoriler
Bilim

Havadaki Radyasyondan Elektrik Üretimi Yapıldı!

 

Sponsorlu Bağlantılar

En sonunda havadan da elektrik üretimi yapıldı. Havadan elektrik üretimini yapmayı başaran kişi ise bir üniversite öğrencisi. Dennis Siegel isimli üniversite öğrencisi tarafından havadan elektrik üretimi yapan bir icat geliştirildi.

Havadan elektrik üreten icadın kullandığı enerji ise havadaki radyasyon. Radyasyonu enerjiye dönüştürmeyi başaran Dennis Siegel bütün dünyanın dikkatini üzerine çekmiş durumda.

Dennis Siegel- havadan elektrik

Her elektronik aletin elektromanyetik radyasyon ürettiğini düşündüğümüzde bu icadın oldukça mantıklı olduğunu söylemeliyiz. İcatta ise radyasyon bir kablo bobinine iletiliyor ve bunun sonucunda da elektrik üretimi gerçekleşiyor. Bu şekilde bir AA pilini tamamen şarj etmeyi başaran öğrenci büyük bir icadın da altına imza attı.

İcadın ihtiyaç duyduğu radyasyon evimizde bulunan çoğu elektronik cihazdan elde edilebilmekte. Kablosuz modemler ve dağıtıcılar ve akıllı telefonlar gibi cihazlar kullanımda iken bu radyasyonu yaymaktadır.

Akıllı telefonlardaki kablosuz şarj etme özelliği gibi teknolojiler ile birlikte değerlendirildiğinde bu icat teknolojinin gittiği yönü göstermekte.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

“Havadaki Radyasyondan Elektrik Üretimi Yapıldı!” için 2 yanıt

ATMOSFER HAVASI İLE ÇALIŞAN VE ÜRETİĞİ ELEKTİRİĞİN % 20 SİNİ KENDİ BÜNYESİNDE, % 80 NİNİDE DIŞARIDA KULLANILMASINI SAĞLAYAN DİNAMO SİSTEMİ PROJEM VAR.Kullanılacak malzemelerin bir kısmı şöyle 1ad hava filitresi, 1 er adet boru tipi ısıstıcı ve soğutucu, soğutmalı hız kontrollü 900watt 1600ppm server motor, 7.5 kwa pm alternatör 250 ppm,diğer parçalar ve sistem ve yapılışı bende kalsın şimdilik. Bu proje üzerinde 6 yıldır çalışıyorum henüz teorik olarak denemedim biraz pahalı bir sistem olduğu için yapamadım ama en kısa sürede yapmayı düşünüyorum. Bu sistemle konutların bedava ısınmasını ve elektrik ihtiyacını karşılamayı düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com