Kategoriler
Ne & Nasıl

HTC Desire 500 Format Atma

HTC Desire 500 Nasıl Format Atılır?

Bazı nedenlerden dolayı HTC Desire 500 model telefonunuza format atmak isteyebilirsiniz. Eğer format atmaya karar verdiyseniz bunu yapmanın iki yolu var. Bunlardan birisi menü üzerinden fabrika ayarlarına döndürerek format atmak diğeri ise tuş kombinasyonu kullanarak format atmak.

Sponsorlu Bağlantılar

HTC Desire 500 Telefona Format Atmadan Önce

ÇOK ÖNEMLİ: Her formattan önce yapmanız gerekenler;

1) Verilerinizi yedekleyin (rehber, galeri, mesaj v.b.).

2) Şarjınız en az %25 – %30 civarında olsun

3) Format işlemi sırasında asla müdahale etmeyin.

HTC Desire 500 Menüden Format Atma

HTC Desire 500 Fabrika Ayarlarına Döndürme

Menü üzerinden format atmak için öncelikle “Ayarlar > Kişisel > Yedekleme ve sıfırlama > Telefonu sıfırla > Tamam” yolunu izleyin. (Not: Bu ekranda Tüm verileri sil seçeneği yanındaki kutucuğu işaretlerseniz telefonunuzdaki resim, müzik gibi bütün veriler silinecektir. Eğer telefonunuzda hafıza kartı varsa ve bunun da formatlanmasını isterseniz SD kartı sil seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretlemeniz gerekir.)

Böylece telefonunuz sıfırlama işlemine başlayacaktır. Sıfırlama işlemi yani format işlemi süresince telefona hiçbir şekilde müdahale yapmayın. Aksi taktirde HTC Desire 500 telefonunuz bir daha açılmayabilir.

HTC Desire 500 Tuş İle Format Atma (Recovery Mode)

HTC Desire 500 Donanımdan Format Atma (Kurtarma Modu)

Bu yöntem telefonuza erişim yapamadığınız yada telefonunuzun açılmaması gibi zamanlarda kullanabilirsiniz. Örneğin desen kilidinin, mail adresinin ve şifrenin unutulduğu zamanlar gibi.

Eğer HTC Desire 500 telefonunuza tuşları kullanarak format atmak istiyorsanız öncelikle telefonunuzu tamamen kapatın. Ama HTC marka telefonların hızlı açılış özelliği olduğu için telefonun tamamen kapanabilmesi için bataryayı çıkarın ve 3-5 saniye bekledikten sonra tekrar takın. Bu şekilde yaptıktan sonra “Güç” tuşu ve ses kısma tuşunu kullanmanız gerekiyor. Bu 2 tuşa aynı anda basın ve ekranda 3 Android robot görene kadar bekleyin.

Sponsorlu Bağlantılar

Beyaz ekran yani 3 adet Android robot ekranı geldikten sonra ses kısma tuşu ile “FACTORY RESET” yazısı üzerine gelin ve güç tuşuna basarak onaylayın. Hepsi bu kadar.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com