Kategoriler
Donanım

Intel Movidius Neural Compute Stick Nedir?

Dünyada Bir İlk! USB Tabanlı Derin Öğrenme Kiti

Intel Movidius Neural Compute Stick dünyanın ilk USB tabanlı derin öğrenme kitini duyurdu. Intel, dünyanın ilk USB tabanlı derin öğrenme çıkarma kiti ve geniş yelpazede ev sahibi aygıtlara ayrılmış derin sinir ağı işleme yetenekleri sunan kendi başına yapay zeka (AI) hızlandırıcısı olan Movidius Neural Compute Stick’i duyurdu.

Sponsorlu Bağlantılar

Ürün geliştiricileri, araştırmacılar ve üreticiler için tasarlanmıştır ve küçük bir form faktöründe adanmış yüksek performanslı derin sinir ağları işleme sağlayarak AI uygulamalarını geliştirme, ayarlama ve uygulama engellerini azaltmayı amaçlamaktadır. USB form faktörü, mevcut ana makinelere kolayca bağlanır ve prototipleme platformlarında, Vision Processing Unit (VPU) düşük güç çıkarım motorunda makine öğrenimi sağlar.

Intel Movidius Neural Compute Stick Tanıtım Videosu

Movidius Neural Compute Stick Önce Çıkan Özellikleri

  • CNN profillemeyi, prototip oluşturmayı ve iş akışını ayarlamayı destekler
  • Tüm veriler ve güç, tek bir USB Tip A bağlantı noktası üzerinden sağlanır
  • Performansı ölçeklemek için aynı platformda birden fazla cihazı çalıştırın
  • Mevcut CNN modellerini veya benzersiz şekilde eğitilmiş ağları hızla dağıtın
  • Compile (Derlemek): Eğitilmiş bir Caffe tabanlı konvolusyonel sinir ağını (CNN) yerleşik sinir ağına otomatik olarak yerleşik Movidius Myriad 2 VPU’da çalıştırmak üzere optimize eder.
  • Tune: Endüstri standardı ve özel tasarlanmış sinir ağları için katmanlı performans metrikleri, ultra düşük güce sahip en iyi gerçek dünya performansı için etkili bir ayarlama sağlar. Doğrulama komut dosyaları, geliştiricilerin, cihazdaki en iyileştirilmiş modelin doğruluğunu orijinal PC tabanlı modelle karşılaştırmasına olanak tanır.
  • Accelerate: Movidius Neural Compute Stick’e özgü olan cihaz, geliştirilmiş performans ve güç verimliliği için mevcut bilgi işlem platformlarına özel derin öğrenme çıkarsama yetenekleri ekleyerek ayrı bir sinir ağı hızlandırıcısı gibi davranıyor olabilir.

Intel Movidius Neural Compute Stick Fiyatı

Movidius Neural Compute Stick, 79 dolarlık bir MSRP fiyatına sahiptir ve belirli distribütörler aracılığıyla satın alınabilir. Ayrıca, 22-25 Temmuz tarihleri arasında Hawaii/Honolulu’da düzenlenecek olan Bilgisayar Görme ve Desen Tanıma (CVPR) konferansında da mevcut olacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com